Erdoğan: Türkiye'nin borçlanma faizi yüzde 6'ya düştü/Video

Başbakan Erdoğan, Malatya Darende'de toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, 294 konut ve projenin tamamlandığını anlatan Erdoğan, bununla birlikte büyük bir iplik tesisinin de hizmete hazır olduğunu söyledi.

AK Parti'nin kuruluş aşamasında da Darende'ye geldiğini, bugün ikinci kez buraya geldiğini anlatan Erdoğan 'Buraya bundan önce hiçbir Başbakan gelmedi. Darende'nin tüm alt yapı çalışmaları tamamlanacak.

2023 yılı için büyük hedefler belirlediklerini anlatan Erdoğan, 2053 ve 2071 için de şimdiden hedef koyduklarını anlattı.

Erdoğan satır başları ile şunları söyledi.

-10 yıl boyunca kardeşliğimizi ekmeğimizi büyütmeye gayret ediyoruz. Türkiye'nin Milli geliri bire üç, büyüdü.

Türkiye'nin borçlanma faizi yüzde 60 iken bugün yüzde 6'ya düştü. Türkiye'nin borçlanma oranı yüzde 60-70 iken bugün yüzde 36'ya indi.

-Başörütülü kızlarımızı okullara almıyorlardı. Meslek liselerinin orta kısımlarını kapatmışlardı. Biz sabırlı olun dedik. Bir doğum bile kısa sürede gerçekleşmiyor. Bugün Meslek Liseliler imamhatipliler istediği okula gidiyor. Katsayı kalktı, başarılı olan yavrumuz istediği üniversiteye gidiyor.

-Yavrularımızın seçmeli derslerde hassas davranmalarında fayda var. Halkın iradesine saygı duymayanların halkı iyi tanımalıdır.

-Mısır'da halkın iradesini hazmedemediler. Ellerindeki silaha güvenerek darbe yaptılar. Bu silah birgün onlara doğrultulur. Zulm ile abad olunmaz. Zulme rıza zulümdür. Biz bunu böyle biliyoruz.

-Suriye'de 110 bin kişiyi öldüren bir rejim var. Ana muhalefet de biz karşıyız diye bizi eleştiriyor. Biz haklı ve hakkın yanında olacağız.

-Mart 30'da Malatya büyükşehir olma hakkını tescil edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne seçilenler için oy kullanılacık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber