Vali Erol'dan KTO'ya ziyaret

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ticaret Odasına (KTO) iadeyi ziyarette bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Erol'dan KTO'ya ziyaret

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ticaret Odasına (KTO) iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, yeni fuar merkezi projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Öztürk, “Türkiye'nin 2023 vizyonuna göre oluşturduğu büyüme hedeflerinde Konya'nın önemli bir yeri vardır. Bu hedefler doğrultusunda ulaşım projelerimiz hızla hayata geçmektedir. İnsan ve yük taşımacılığında alt yapısı hızla yenilenen Konya yurt içinden ve yurt dışından yatırımcıları kendisine çekmektedir. Ankara ve Eskişehir hızlı tren bağlantısı ticaretimize olumlu katkı sağlamıştır. İstanbul bağlantısının da kısa süre içinde hizmete girmesi Konya'nın yurt içi ve yurt dışı ticaretini geliştirecektir. Oda olarak ticaretimizin geliştirilmesi için potansiyelimizi iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirecek projelerimizden biri de yeni fuar merkezi projesidir. Mevcut fuar alanımızın konya ekonomisine katkısını artırmak için büyütülerek Konya'ya Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip fuar alanlarından birini kazandırmış olacağız. Fuar alanımız Türkiye'nin en büyük tarım fuarına ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte makine, tohum, döküm fuarları da marka fuar olma yolunda ilerlemektedir. Yeni fuar merkezimizin hizmete girmesiyle birlikte daha fazla sayıda marka fuar çıkararak hem sektörlerimizin tanıtımına katkı sağlayacağız hem de ziyaretçi sayısındaki artışa bağlı olarak fuar zamanlarında Konya ekonomisine sağladığı katkıyı artıracağız” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da, Konya'da göreve başladığı günden itibaren şehir ekonomisini gözlemlediğini ifade ederek, Konya'nın ticarette büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bunun harekete geçirilmesi için yapılacak çalışmalarda destek olacaklarını söyledi.

Vali Erol, “Konya ihracatta Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri. Konya özel sektörü dış pazarlara açılmada büyük bir istek duyuyor. Konya'nın ticarette önemli bir avantajı da sektörel çeşitliliği taşıması. Bu avantajını gelecek yıllarda daha iyi kullanarak yurt dışına pazarlayacağına inanıyoruz. Konya Ticaret Odası'nın yeni fuar merkezi projesi buna hizmet edecektir. Projenin hayta geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber