MESKİ hizmet sınırını genişletti

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet sınırları dışındaki bölgelerde de altyapı ihtiyacını gidermek üzere yatırım hamlesini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MESKİ hizmet sınırını genişletti

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin merkezdeki çalışmalarının yanı sıra 1 Nisan 2014'de hizmet kapsamına dahil edilecek bölgelerde, insan sağlığını etkileyen ve aciliyet arz eden çalışmalara başladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, yeraltı sularının nitratlı olması nedeniyle 'içilemez' raporu bulunan Atalar beldesinin içme suyu sorunu da çözüme kavuşturuldu.

Yeni 'Büyükşehir Yasası' beklenmeden çalışmalara aylar öncesinden başladıklarını söyleyen MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yasayla beraber büyükşehir sınırlarının, Mersin'in tüm il sınırlarını içine almasıyla genişleyeceğini hatırlatarak, böylelikle su ve kanalizasyon işini MESKİ'nin devralacağını ve merkezdeki hizmetleri yeni bölgelere taşıyacaklarını aktardı.

İçme suyu yatırımlarıyla bütün şehrin uzun yıllar kesintisiz, sağlıklı su içeceğine işaret eden

Ülgen, "Bir kaç ay önce benimde katıldığım bir dizi ilçe gezilerimiz oldu. Bu gezilerde yapmamız gereken çalışmalar konusunda alt yapı oluşturduk ve ilçe kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ile bilgilendirme toplantısı düzenledik. Daha sonra yeni bağlanacak ilçelerimize teknik ekiplerimizi gönderdik. Onlar raporları hazırlayıp bize sundular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan'ın öncülüğünde ilçelerimizin sorunlarını yerinde görmek için ilçeleri tekrar gezdik. Önemli ve acil çalışmalar için tespitler yaptık. Bizim aldığımız raporla teknik ekiplerimizin tespitlerini bir arada değerlendirdik. 2014'ü beklemeden ilçelerimizin acil sıkıntılarını çözmek için çalışmaları başlattık" dedi.

Bunlardan bir tanesin de Atalar beldesindeki çalışmalar olduğunu kaydeden Ülgen, "Atalar beldesi ile Köselerli köyüne içme suyu şebekesinin yenilenmesi için MESKİ Genel Müdürlüğü'nün öz kaynakları ile çalışmaları tamamladık. Buraya yüksek kaliteli borular döşeyerek içme suyu isale hattı yapımını tamamladık. 'Büyükşehir Yasası' ilçe sorunlarına merhem olacak. Yasa ile birlikte köy ve ilçelerde projelerimizi tamamladığımızda, insanlar bütün hizmetleri aldıklarından artık daha rahat edecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber