Empati İlkokulu'nda eğitim başladı

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yapımını gerçekleştirdiği Empati İlkokulu’nda eğitim faaliyetleri başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Empati İlkokulu'nda eğitim başladı

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yapımını gerçekleştirdiği Empati İlkokulu'nda eğitim faaliyetleri başladı.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin Başkanı Pınar Topçuoğlu, mütevazı bir şekilde yaptıkları hizmetlerin çocuk odaklı olduğunu ve Gaziantep'e olduğu kadar ülke insanlarına olan vefa borçlarını ödediklerini belirterek “4 yıl önce kurduğumuz derneğimizde ilk belirlediğimiz hedef 8 derslikli bir köy okuluydu. Ancak bir kez kolları sıvayıp işin içerisine girince bunun yetersiz olacağına karar verip hedefimizi büyüttük ve bu gün eğitim öğretime giren 24 derslikli bu güzel okulu eğitime kazandırdık” dedi.

8 DERSLİKLİ KÖY OKULUNDAN 24 DERSLİKLİ EĞİTİM KOMPLEKSİNE

Empati Sosyal Sorumluluk Derneği 2009 yılında Pınar Topçuoğlu'nun kurucu başkanlığında çocuk, eğitim ve kadın odaklı bir dernek olarak kurularak ilk icraatıyla bir anda kamuoyunun dikkatini çekti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının en önemli destekçileri arasında yer alan Dernek Yönetimi, eğitim ile ilgili birçok konuya el atarak düzenledikleri etkinliklerle seslerini kamuoyuna başarıyla duyurdu. Dernek, toplum içerisindeki ağırlıklarını ve varlıklarını kısa sürede hissettirmeyi başardı. Ama bu genç kızların en büyük hedefi Gaziantep'e küçükte olsa bir okul kazandırmaktı. 8 derslikli bir köy okulu hedefiyle çıktıkları yolun sonuna 24 derslikli modern teknolojiyle donatılmış herkesin gıpta ile baktığı bir okul kurarak ulaştı.

Bu dönemlerle ilgili olarak duygularını dile getiren Başkan Pınar Topçuoğlu, “Bugün gerçekten çok mutluyuz, bizim için gurur verici. 3 yıldır mücadele ediyoruz bu okulu yaptırmak için. Arazide problem olduğu için öncelikle yer sıkıntısı yaşadık. Valilik, belediyeler yardımcı oldu. Para gerekiyordu yaptırmak için. Tüm bağışçılarımız destek oldu. Tüm Gaziantep halkının emeği var diyebilirim. Üyelerimizle çok çalıştık, çok farklı faaliyetler düzenledik, konserlerden seminerlere kadar. Bunların geliriyle de okulumuzu yaptırdık. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Birçok sanayici, ailelerimiz, eşlerimiz çok destek oldu. Küçük büyük diye ayırt etmek istemiyorum. Bir kalem alıp 10 lirayla destek olanlar da çok oldu gerçekten. Ayrıca sınıflarımızı satışa çıkardık. Her sınıfın bağışçısı var. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. 8 derslikli bir köy okulu için yola çıkmıştık. Hayalimizde onu yaptırmak vardı. Ama bugün 24 derslikli kocaman bir okulumuz oldu. Burada tabi Gaziantep insanının farkı ortaya çıkıyor. Gerçekten herkes elbirliğiyle destek oluyor. Gaziantepli olarak fark yaratıyoruz. Bütün halk destek oldu. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Okul yapımı için yola çıkan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkan ve Üyeleri, Gaziantep'in sosyal hayatında da önemli ilkleri başardı. İlk kez düzenlenen bir müzayedeyi gerçekleştirmenin gururunu da yaşadı. Okul yapımı için düzenlenen müzayedede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kravatından, birçok ünlü sanatçı ve işadamının bağışladığı önemli eserleri satışa sunarak eğitimle ilgili yapılacak yatırım için kaynak oluşturdu.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu, “Derneğimizi ilk kurduğumuz günden itibaren yapmak istediğimiz hep toplumda ihtiyaç sahipleri ile duygudaşlık kurabilmek ve destekte bulunmak isteyenler ile arada bir köprü olabilmekti. Bu gün Gaziantep'in en büyük sorunu olan okul ve derslik açığını kapatmak için üzerimize düşeni gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep'in gurur tablosu olmayı başaran Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği başkan ve üyeleri 2013/2014 eğitim öğretim yılının başında hizmete giren Empati İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini de yalnız bırakmayarak ilk günlerinde onlarla aynı heyecanı yaşadı. Mutlulukları gözlerinden okunan Empati Derneği Başkan ve Üyeleri, okulda ilk gün heyecanı yaşayan öğrencilerle sohbet ederken, öğretmenlerle de günün değerlendirmesini yaparak okulun eksiklerini belirlemeyi ihmal etmedi.

Empati Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu, “Okulumuzun hizmete girmesi kurduğumuz bir hayalin gerçekleştirilmesi anlamını taşıyor. Empati İlkokulu'nun Türkiye'de model bir okul olmasını ve okulumuzdan bu ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine destek verecek bireyler yetişmesini istiyoruz. Okul yapımı sırasında Gaziantep eski Valisi Süleyman Kamçı ile Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin başta olmak üzere belediye başkanları ve brokarlardan önemli destek gördük. Okul yapımı için bizlerden her türlü desteği esirgemeyen, etkinliklerimizde yanımızda olan, bizlerle bu yolda yürüyerek başarımıza ortak olan eşlerimiz başta olmak üzere bütün dostlarımıza ve destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Okul yapımı için çıktıkları yolda sadece tek yönlü çalışmadıklarını da ifade eden Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Topçuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizler birçok projede önemli görevler aldık. Bunların dışında Onkoloji Hastanesi'ne bir kamelya yapımı gerçekleştirdik. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile birçok kız çocuğunun okula kazandırılmasına destek olduk. Tutuklu çocuklar ve tutuklu annelerin çocuklarına yönelik faaliyetler gerçekleştirdi. Kadın sığınma evinin çocuk odasını tefriş ederek burada yaşayan çocuklara armağan ettik. Engelli basketbol takımı yararına tekerlekli sandalye alımı gerçekleştirerek en büyük ihtiyaçlarını karşıladık. Elbette derneğimizin hizmetleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Eğitim ve çocuk odaklı projelerimizle toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber