Öğretmen atamalarından geriye kalan...

Öğretmen adaylarının yıl boyunca beklediği 40 bin öğretmen atama sürecinde, 30 Ağustos'tan bu yana bir çok hata yapıldı. Tekrarlanmaması dileğiyle, bu hataları hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen atamalarından geriye kalan...

1- 30 Ağustosta ilana çıkıldığında, tüm branşlar için taban puan sınırı 60 olarak belirlenmişti. 60 puanın ilkesel bir karar mı yoksa, konjoktürel bir karar mı olduğu net şekilde kamuoyu ile paylaşılamadı. Yani MEB kamuoyunu bilgilendirmedi, kafalarda oluşan algıları yönetmeye çalışmadı. Sessiz kaldı.

2- MEB Müsteşarı, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 60 puan ile kontenjanların dolacağını söyledi. Bu tespit, MEB üst yönetiminin, alınan kararların sonuçlarının nereye varacağı konusunda tam bilgi sahibi olamadığı konusunda en önemli nişane oldu. Üstelik, ek atamalarda aynı kadroların yine boş kalması, üst yönetimin geleceği okuma/yorumlama yetisininin yetersiz olduğunu gösterdi.

3- 40 bin öğretmen atamasında, okul bazında listeler bu yıl yayınlanmadı. Binlerce öğretmen saatlerce MEBSİS sisteminde kalarak, okul tercihi yapmaya çalıştı. Okul listelerini gösterir, excel listelerinin yayınlanmaması, torpil mi yapılıyor algısı oluşturdu. Zaten sonuçlar açıklandığında ilan edilenden daha fazla sayıda öğretmen atandığı ortaya çıkmıştı. MEB hala dahi bu farklılığı açıklayabilmiş değil.

4- Kurum verdiği sözleri tutmadı. Daha önce "boş kalan kadrolar için 26. tercih işletilecek" diyen MEB, dediği gibi yapmadı ve boş kalan kadroları, taban puanları indirerek yine boş kalan alanlara verdi. 2. defa yüksek sayıda Din Kültürü, ve İHL Meslek Dersi öğretmeni alımı, MEB'in işi gücü bırakarak dini eğitim alan branş mezunlarının atanması işiyle uğraşıyor algısı yarattı ve tepkiye neden oldu. MEB yaratmış olduğu bu algıyı dahi düzeltme gereği duymadı.

5- Bazı branşlar için geçmiş yıllarda öğretmen alınmasına rağmen, bu yıl hiç alım yapılmadı. Bunun gerekçesi kamuoyu ile paylaşılmadı. Oysaki branşlar bazında ihtiyaç listesi yayınlanarak kamuoyu bilgilendirilebilirdi.

6- Şuan ek atama sonuçları açıklanmış ve 2 bin kadro boş kalmıştır. MEB şuan dahi, binlerce adayın merakla beklediği bir konuda, açıklama yapmamaktadır.

Bu noktadaki en acı tespitimiz şudur: Öyle sanıyoruzki MEB dahi ne yapacağını bilememektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber