İzmir'den çıkan Baydöner, hedefleri büyüttü

İZMİR'den çıkıp Türkiye'nin yanı sıra yurtdışına da açılan Baydöner'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, 6 yıllık kısa bir sürede hızla büyüyerek 3'ü yurtdışında olmak üzere 73 restorana ulaştıklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'den çıkan Baydöner, hedefleri büyüttü

Baydöner'in İzmir dışına çıkarak Türkiye genelinde aranan bir marka konumuna geldiğini vurgulayan Yılmaz, “3 yıl içinde Türkiye'de 150, dünyada 30 restorana ulaşmak istiyoruz” dedi.

Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Ferudun Tuncer, Forum Bornova'daki restoranlarında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, önümüzdeki dönemdeki yatırım hedeflerini paylaştı. Toplantıda konuşan Yılmaz, İzmir'den çıkarak ülke geneline yayılan bir marka olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İlk olarak Balçova'da açtıkları restoranın beklentilerinin de üzerinde ilgi gördüğünü vurgulayan Yılmaz, “2007 yılında yabancı fast food markalarına rakip olmak için kurulduk. Dönerin uluslararası bir kaliteyle sunulmadığını gördük. Bu nedenle dünyada ünlü markaların nasıl standart bir kalite yakaladığını ve büyüdüğünü izledik. Şık bir mekan, lezzet ve makul fiyatları birleştirdik. İlk mağazamızı 2007 yılında Balçova'da kurduk. Bu mağazamız beklendiğimizden büyük ilgi gördü ve başarılı olduk. Önemli markalara karşı elde ettiğimiz bu başarı bizi heyecanlandırdı. Bunu görünce diğer 5 şirketi de kapatık, Bay Döner'e ağırlık verdik. Daha sonra markayı Türkiye'ye yaymaya karar verdik. Rakiplerin durduğu kriz ortamında hızla büyüdük ve bugün 35 ayrı şehirde 73 mağazaya ulaştık. 3 yıl içinde Türkiye'de 150, dünyada 30 restorana ulaşmak istiyoruz” dedi.

YURDIŞINDA BÜYÜYECEĞİZ

Dünyadaki yenilikleri takip ederek, markayı takip edeceklerini dile getiren Yılmaz, “Şu anda 2 tane Irak'ta, bir tane de Azarbaycan'da şubemiz var. Yurtdışında da yatırımlarımız devam edecek. Gıda sektöründe yurtdışında desteklenen ilk ve tek markayız. Turguality desteğini arkamıza alarak uluslarası arenada iddiamızı bir kez dana ortaya koyduk. Ortadoğu ve Afrika'da yayılacağız. Buralarda bir AVM çılgınlığı var. Tabi Avrupa yatırımlarını da aksatmayacağız. Dönerin Avrupa'da algısı düşük. Çünkü arkada kaliteli bir şirket değeri yok. Döner ara sokaklarlarda satılan bir ürün olmamalı. İzmir'den çıkıp Türkiye'ye yayıldık ve ülke genelinde aranan bir marka olduk. Bunu yurdışına da taşımak istiyoruz” dedi.

EXPO'YA DESTEK SÜRECEK

İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecini desteklediklerini ve organizasyonun yiyecek sponsoru olduklarına dikkat çeken Yılmaz, “EXPO İzmir için çok önemli ve kente önemli kazanımlar getirecek. İzmirlilerin de bu konudaki cesaretiyle işbirliğimiz devam edecek” dedi.

MISIR BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Baydöner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer ise 2014 yılının ilk çeyreğinde Mısır'da da bir restoran açacaklarını belirtti. Mısır'daki karışıklığın risk kadar fırsat da doğurabileceğini söyleyen Tuncer, “Mısır halkı ve pazarına yabancı değiliz. Mısır'da bize pozitif bir ilgi var. Pazar büyük ve imkanlar fazla. Mısır bizi heyecanlandırıyor” dedi.

15 MİLYON TL YATIRIM

Baydöner'in yıllık cirosunun 150 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen Tuncer, “Şu anda bin 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. Aylık döner tüketimimiz ise 130 ton. İlerleyen dönemde 15 miyon TL daha yatırım yapmak istiyoruz. Yaptığımız yatırmlarla işsizliğe karşı da çözüm buluyoruz. Özellikle Avrupa'da hamburgerin 7 euro, dönerin ise 3 euroya satılmasını sindiremiyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber