Neden sözlü sınava geçtik? açıklaması...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ÖSYM aracılığıyla alınan Orman Muhafaza memurlarının, atandıkları görevin şartlarını bilmedikleri için sözlü sınava geçtiklerini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Neden sözlü sınava geçtik? açıklaması...

Bakan Eroğlu, Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini cevapladı.

Bakan Eroğlu verdiği cevapta Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Orman Muhafaza Memuru olarak görev yapan 6.351 adet personel bulunduğunu belirtti. Eroğlu, Orman Muhafaza memurlarının yaptığı görevleri ise şu şekilde sıraladı:

- Ormanların ve orman ürünlerinin bakımı ve korunması,
- damga ve işaretleme,
- kesim,
- görev sahaları dahilinde veya civarında çıkacak orman yangınları ve orman zararlıları ile mücadele çalışmalarına katılma,
- bina ve tesislere giriş çıkışların kontrolü ile sabotajlara karşı korunması,
- muhtelif maksatlarla kendilerine verilen her türlü silah, alet ve malzemenin iyi muhafaza ve bakımı,
- ayrıca kanunen el koymakla görevli bulundukları suçların arama, soruşturma ve kovuşturulması ile tutanak tanzimi...

Bakan Eroğlu, Orman Muhafaza memuru alınırken neden sözlü sınava geçildiğini ise "Orman Muhafaza Memurlarının ÖSYM Başkanlığı tarafından almış oldukları puan ve tercihlerine göre kurumumuz emrine atanmaları, atandıkları görevlerin şart ve niteliklerini bilmemeleri veya bu şartlara haiz olmamaları sebebiyle hem kurum hem de bu personel açısından ciddi problemler yaşandığından Orman Muhafaza Memurlarının hizmete alınmalarında KPSS puanının yanı sıra sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutularak hizmete uygunluklarının tespiti gereklilik arz ettiğinden böyle bir uygulamaya geçilmiştir. Şimdiye kadar işe alınıp da mesleki şartlara uyum sağlamayan çok sayıda personelimiz bulunmaktadır. Personel, özellikle arazi şartları bakımından çok zorlanmakta; pek çok personel sağlık raporu sunarak unvan değişikliği talebinde bulunmaktadır." şeklinde açıkladı.

Bu açıklamaya göre, ÖSYM aracılığıyla OGM'ye yerleşenler atandıkları görevin şart ve niteliklerini bilmiyorlar. Bu bilmemeden kaynaklı olarak da daha sonra kurum ile personel arasında sorun yaşanmaktadır. Bu sorunu aşmak için de, sözlü sınavla personel alım yoluna başvurulmuştur.

Gerekçe neden kadar mantıklıdır, ne kadar kamu yararı içermektedir? sorusunun cevabını memurlar.net üyelerine bırakıyoruz...


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber