08/03/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Mart 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 11.00'de TBMM'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Komisyonu toplantısı saat 11.00'de yapılacak.
- TBMM Zeytin ve Zeytinciliğin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak, saat 15.30'da iş kadınları heyetini kabul edecek. Başbakan Erdoğan, saat 19.30'da, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kokteyle katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 10.00'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 09.30'da Polonya Ekonomi Bakanı Wozniak ile Crowne Plaza Oteli'nde bir görüşme yapacak. İki bakan, saat 11.00'deki Türkiye-Polonya İş Forumu'nun ardından saat 12.30'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek.
- Halkın Kurtuluşu Partisi Ankara İl Örgütü, saat 17.00'de basın açıklaması yapacak.
- CHP İstanbul Kadın Kolları, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, saat 11.00'de Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenleyecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'ndeki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ni ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi öğretim elemanlarının eserlerinin baskı sergisi ile heykeltıraş Doç. Dr. Vildan Çetintaş'ın heykel sergisi saat 18.30'da açılacak.
- Bilkent Üniversitesi tarafından saat 09.00'da Irak Türkmenleri için düzenlenen spikerlik ve muhabirlik kursunun sertifika töreni düzenlenecek.
- Çankaya Üniversitesi, saat 10.00'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla panel düzenleyecek.
- Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, saat 16.00'da '1. Dünya Savaşında Osmanlı Devletinin Ekonomik Durumu' konulu bir konferans verecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 12.30'da, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek memur maaşlarına ilişkin basın açıklaması yapacak.
- TZOB önderliğinde saat 10.00'da, "Biyodizel üretiminde üretici örgütleri ve sanayici elele" adı altında bir toplantı düzenlenecek.
- TCDD Genel Müdürlüğü, saat 10.30'da 'Çocuk Gözüyle Kadın' isimli bir sergisi açacak.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, Ankara'da saat 14.00'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir konser verecek.
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla çeşitli sivil toplum örgütleri, ABD Büyükelçiliği'ne yürüyecek, saat 12.30'da ise bir basın açıklaması yapacak.
- Türk Büro-Sen, Ankara'da saat 10.30'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir panel düzenleyecek.
- Ankara Ticaret Odası, saat 14.00'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir panel düzenleyecek.
- Türk Metal Sendikası, Ankara'da saat 10.00'da, 'Kadın İşçiler 12. Büyük Kurultayı'nı gerçekleştirecek.
- Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti, Ankara'da saat 14.00'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapacak.
- Türk Eğitim Derneği, Ankara'da saat 17.00'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bayan medya çalışanları için beş çayı düzenleyecek.
- Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Ankara'da saat 18.00'de, "Güldünya'ya Sesleniş" adı altında bir ödül töreni düzenleyecek.
- Ankara Barosu, saat 10.00'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapacak.
- Ankara Barosu, saat 13.30'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Dünden bugüne Türkiye'de kadın hakları" konulu bir açık oturum düzenleyecek.
- Ankara Devlet Tiyatrosu, saat 14.00'te, yeni oyunu 'Tek Yol'u basına tanıtacak.
- Bazı Sivil Toplum örgütleri, Ankara'da saat 12.00'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapacak.
- Gençlik Federasyonu, Ankara'da saat 09.00'da, adliye önünde basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Valiliği'nde saat 11.00'de, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Vali Muammer Güler'in de katılımıyla bir kutlama yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan 10 kadın sağlığı merkezi, saat 11.00'de CRR Konser Salonu'nda yapılacak bir törenle hizmete açılacak.
- Halkevci Kadınlar, Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak, saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı önünde basın açıklaması yapacak.
- Beyoğlu Belediyesi Dünya Kadınlar Günü programı, saat 15.00'te Muammer Karaca Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
- Maltepe Belediyesi Dünya Kadınlar Günü kutlaması, Yayla Sanat Merkezi'nde saat 13.00'te düzenlenen kermesle başlayıp, defile ve Muazzez Ersoy Konseri ile devam edecek.
- Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hayır Çarşısı'nın açılış programı, saat 14.00'te Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılacak.
- Kn için düzenlenen spikerlik ve muhabirlik kursunun sertifika törenüçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür Merkezi, saat 10.30'da Atakent Mahallesi Toplu Konutlar 2. Etap girişinde düzenlenecek bir törenle hizmete açılacak.
- Haliç Üniversitesi "Bahara Merhaba Partisi" etkinliği, saat 13.00'te, üniversitenin Şişhane'deki binasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı ise saat 15.00'te Mecidiyeköy Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
- HSBC Bank Türkiye Genel Müdürü Piraye Antika, saat 18.00'de Sabancı Üniversitesi MDBF binasında düzenlenen "İş'te Kadın Söyleşi Günleri"ne katılacak.
- Ayşe Nur Zarakolu Düşünceye Özgürlük Ödül Töreni, saat 19.00'da İHD'de yapılacak.
- "Güldünya'ya Sesleniş Mektup Yarışması" ödül töreni, İstanbul'da saat 18.00'de, Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Korunma Yasası" konulu konferans, saat 11.00'de GOP Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak.
- 5. Uluslararası İstanbul Film Festivali basın toplantısı, 18.00-20.00 saatleri arasında The Marmara Oteli'nde yapılacak.
- "Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü", saat 10.30'da Taksim'deki The Marmara Otel'de düzenlenecek olan törenle, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya'ya verilecek.
- İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH), saat 11.30'da İstanbul'daki vakıf merkezinde, Filistin'deki son insani durum ile ilgili gelişmeleri konu eden bir basın toplantısı düzenleyecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Logo'nun basın toplantısı
- Logo'nun üst yönetimdeki yeni yapılanması ve bu yapılanma sonucu şirketin gündemdeki proje ve hedeflerinin ele alınacağı basın toplantısı, saat 10.00'da The Marmara Oteli'nde yapılacak. Toplantıya, Logo Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut ve CEO olarak göreve başlayan bilişim dünyasının deneyimli ismi Ali Güven konuşmacı olarak katılacak.

"İş Yaşamında Kadın" konulu panel
- "İş Yaşamında Kadın" konulu panel, saat 10.30'da Okan Üniversitesi'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un koma hali devam ediyor.

İran'ın nükleer programı
- Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Kurulu, İran'ın nükleer programını görüşmeye devam ediyor.

Avrupa ülkelerinde kuş gribi vakaları
- Avrupa ülkeleri, kuş gribine karşı tedbir almaya çalışıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Brüksel'de Sudan zirvesi
- Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB, BM, Afrika ve Sudanlı yetkililer, Sudan'ın durumunu ve Darfur anlaşmazlığını görüşmek için biraraya geliyor.

Rum lider Papadopulos Atina'da
- 3 günlük ziyaret için Atina'ya gelen Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, için düzenlenen spikerlik ve muhabirlik kursunun sertifika tören Yunanistan Devlet Başkanı Carolos Papoulias ve Başbakan Kostas Karamanlis ile görüşecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final 1. maçında Fenerbahçe ile Galatasaray, FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final 1. maçında Malatyaspor ile Gaziantepspor, Malatya İnönü Stadı'nda saat 16.00'da karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber