Mühendislik tamamlama programları uygulamasına dair açıklama

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Lisans Tamamlama Programlarına Kayıt Olan Öğrenciler Hakkında Duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mühendislik tamamlama programları uygulamasına dair açıklama

TEKNİK ÖĞRETMENLER İÇİN MÜHENDİSLİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Teknik Öğretmenler için uygulanacak Mühendislik Tamamlama Programları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Üniversitelere 24.09.2013 tarihinde gönderilmiştir. Söz konusu öğrencilere uygulanacak programlar Üniversitemiz ilgili kurullarında görüşüldükten sonra www.ogu.edu.tr web adresi Öğrenci İşleri duyurularında ders kayıtları hakkında açıklama yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurulu'nun İlgili Yazısı

Ek-1

Mühendislik tamamlama programları uygulamasına dair açıklama

EK-2:

Mezun olunan teknik öğretmenlik programına göre adayların yerleşebilecekleri mühendislik lisans tamamlama programları gösterilmiştir.Bu tabloda görüldüğü üzere farklı teknik öğretmenlik programlarından mezun olanların aynı mühendislik lisans tamamlama programına yerleşebilecekleri görülmektedir.

Mühendislik tamamlama programına yerleşen bir adayın mühendislik tamamlama programını tamamlayabilmesi için mühendislik tamamlama programları çalışma komisyonu tarafından belirlenen derslerden en az 10 temel dersini alması zorunludur. Bu amaçla Ek-3 te mühendislik tamamlama programlarının müfredatları (dersler) belirlenmiştir.

Üniversiteler, mühendislik tamamlama programlarını uygularken adayın mezun olduğu teknik öğretmenlik programı ile katılacağı mühendislik tamamlama programına göre aşağıda belirtilen hususları da dikkate alarak müfredatta değişiklik yapabilirler.

1.On dersten az olmamak üzere, tamamlama için belirlenen derslerde üniversite senatosu tarafından en fazla %30 oranında değişiklik yapılabilir.

2.Üniversite senatoları tarafından mühendislik tamamlama müfredatındaki dersler en fazla %50 oranında artırılabilir.

Ek 2- Mezun Olunan Teknik Öğretmenlik Programlan ve Mühendislik Alanları için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber