Firari PKK'lıların suç dosyası kabarık!

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden iki kişi Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davada yargılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden iki kişi Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davada yargılandıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve haklarında 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ramazan Benice ile Ali Nergiz karar duruşmasının görülmesinden bir gün önce firar etti.

Ramazan Benice ile Ali Nergiz, Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yapılan ve 4 polis memuru ile bir teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgli yargılandığı davada "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, 5 kamu görevlisini kasten öldürme ve 25 kamu görevlisini de kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Diyarbakır-Silvan karayolunda 8 Ekim 2008'de polis servis aracına saldırı düzenlenmiş, saldırıda 4'ü polis memuru 5 kişi şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber