67 yıldır geçimini gümüş işleyerek sağlıyor

Muş'un Varto İlçesi'nde oturan 82 yaşındaki Hamit Bozkurt, 67 yıldan bu yana geçimini gümüş işleyerek sağlıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
67 yıldır geçimini gümüş işleyerek sağlıyor

Muş'un Varto İlçesi'nde oturan 67 yıldan bu yana geçimini Gümüş işleyerek sağlayan 82 yaşındaki Hamit Bozkurt, "Gözlerim iyi görmediği için şimdi haftada sadece bir çift bilezik yapabiliyorum" dedi.

Varto İlçesi'ne bağlı Kayalık Köyü'nde oturan Hamit Bozkurt, 67 yıldan bu yana geçimini Gümüş işleyerek sağlıyor. Dedelerinin Kafkasya'dan Kayalık Köyü'ne geldiklerini belirten Bozkurt, o dönemde köyde Gümüş işlemecisi, marangoz ustaları, silah, saat tamircisi olduğunu belirtti. Köylerinin adete sanat merkezi olduğunu bildiren Bozkurt, atalarından kalan Gümüş işlemeciliği kendisinin de sürdürdüğünü anlattı. Eşi ile birlikte 5 çocuk babası Hamit Bozkurt, şöyle dedi:

"Köyümüzde 4 Gümüş işleyen usta vardı. Yıllar geçtikçe bu mesleği yapanlar köyü terk etti. Şimdi köyde tek kalan usta benim. Oğlum İstanbul'da kuyumculuk yapıyor. Gümüşü İstanbul'dan getirerek köyde bilezik yapıp tanesini 100 liradan satıyorum. 15 yaşından beri bu işle uğraşıyorum. Eskiden yüzük, küpe, kravat iğnesi de yapıyordum. Gözlerim artık bu işleri yapmaya müsait değil. Bu nedenler haftada sadece bir çift bilezik yapabiliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber