'Gönül Bağları' projesi tamamlandı

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından dezavantajlı mahallerde yaşayan öğrencilerin şehir hayatına katılımının sağlanması, dostluk, barış ve kardeşliğin geliştirilerek birlik ve beraberlik bilincinin yerleştirilmesi, suç ve suç ortamından korunmasını amacıyla başlatılan “Gönül Bağları” projesi tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gönül Bağları' projesi tamamlandı

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından dezavantajlı mahallerde yaşayan öğrencilerin şehir hayatına katılımının sağlanması, dostluk, barış ve kardeşliğin geliştirilerek birlik ve beraberlik bilincinin yerleştirilmesi, suç ve suç ortamından korunmasını amacıyla başlatılan “Gönül Bağları” projesi tamamlandı. Proje kapsamında tarihi ve turistik yerleri gezen öğrenciler Adana Polisevi'nde düzenlene törenle birbirlerine veda etti.

Projenin kapanış törenine lise ve üniversite öğrencileri ve aileleri ile emniyet müdürlüğü yetkilileri katıldı. Törende konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Koray Mangtay, projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) kapsamında hazırlandığını söyledi.

Mangtay, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından göçle oluşan mahallelerdeki okullarda eğitim gören, ekonomik durumu zayıf, derslerinde başarılı 12-16 yaş grubundaki 54 lise öğrencisinin belirlendiğini belirterek, “Proje ile öğrencilerin hayatla ilgili farklı bakış açıları kazanmaları, özgüvenlerinin artması ve sorumluluk almaları hedeflenmiştir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi aracılığı ile öğrenci kolu kuruldu ve 27 üniversite öğrencisine izcilik eğitimi verildi. Tespit edilen üniversite öğrencileri, 54 lise öğrencisi için yaşam koçu olarak görevlendirildi. Öğrenciler Sarıçam ilçesinde bulunan ormanlık alanında izcilik kampına katıldı. Proje kapsamında aile ziyaretleri gerçekleştirildi, ayrıca öğrenci ve aileleriyle birlikte sinemaya gidildi. Çukurova Üniversitesi ziyaret eden öğrenciler, Mersin'de de tekne turuna katıldı. Ankara'da Anıtkabir, Bursa ve İstanbul'da ise tarihi ve turistik yerler gezildi” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber