Kürtçe öğretmeni adaylarından eylem

Diyarbakır'da Kürtçe öğretmeni adayları, Dicle Üniversitesi'nin (D.Ü) Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans diplomalarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kürtçe öğretmeni adaylarından eylem

D.Ü Ceylan Enstitüler Binası önünde biraraya gelen Kürtçe öğretmeni adayları adına açıklama yapan Kahraman Erdoğan, atanmayı bekleyen ilk Kürtçe öğretmenleri olarak uğradıkları haksızlığın giderilmesini talep ettiklerini söyledi.

Erdoğan, 2012-2013 eğitim öğretim yılında iki dönüm boyunca D.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı bünyesinde yüksek lisans öğrencileri olarak Kürtçe eğitim ve öğretim dersleri ile bitirme projelerini başarıyla tamamlayıp diploma almaya hak kazandıklarını belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Ancak gayesi üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olduğu daha sonra anlaşılan bir kişinin, bin kişiye yakın öğrencinin haberdar olduğu bir sınavdan kendisinin haberdar olmadığı gerekçesiyle kendisine tekrar sınav hakkı tanınmasına yönelik açmış olduğu dava neticesinde, Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oysa durdurulacak bir eğitim süreci kalmamış, diplomalarımız, 'kazanılmış anayasal temel bir hak olarak' dağıtılmaya başlanmış ve 11 kişi diplomalarını dahi almışlardır. Enstitü yetkilileri, anlamsız gerekçelerle bu 11 kişiden hak ettikleri diplomaları geri istemişlerdir. Amaçları elimizde mahkemeye sunabilecek bir delilin kalmamasını sağlamaktır.''

Erdoğan, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber