Van'da kaçakçılarla çatışma: 1'i asker 4 yaralı

Van'ın Başkale İlçesi'nde İran sınırı yakınındaki Güroymak köyünde sigara kaçakçısı olduğu ileri sürülen kişilerle asker arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında çıkan karışıklıkta 3 kişinin silahla yaralandığı, 1 askerin ise taşla yaralandığı belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da kaçakçılarla çatışma: 1'i asker 4 yaralı

Olay, bugün öğlen saatlerinde Başkale İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güroluk Köyü yakınlarında meydana geldi. Kontrol noktalarına yakalanmamak için kaçakçıların geçiş yaptığı bölgede önlem alan jandarma, sigara kaçakçısı oldukları ileri sürülen Orhan B., Erdal A. ve Kayhan D.'nin bulun aracı durdurdu. Jandarma ekipleri, zanlıların araçta bulunan kaçak sigaraları almak istediği sırada ise gerginlik yaşandı. Bu gerginlik sırasında bir asker atılan taşla başından yaralandı.

Bunun üzerine jandarma 3 kişinin ayaklarına doğru ateş açtı.

Açılan ateş sonucu, 3 zanlı ayaklarından yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Van'a sevk edilirken, hastane önünde de gerginlik tırmandı. Olayı haber alan çok sayıda kişinin hastane önüne gelmesi üzerine polis ve jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. İlçede ise kepenkler kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber