Yabancı öğrenciler Türkçe öğrenecek

Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve öğretim almak için dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Bursa'da buluşuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı öğrenciler Türkçe öğrenecek

Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve öğretim almak için dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Bursa'da buluşuyor.

Öğrenim hayatları boyuca etkin kullanacakları Türkçe’yi öğrenmek için Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi Bursa Şubesi’ne (TÖMER) gelerek kayıt yaptırmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları, Türkiye Bursları programı kapsamında burslu olarak okuyacak yabancı uyruklu öğrenciler, 1 yıl boyunca öğrenim görecekleri A.Ü. TÖMER Bursa Şubesinde Türkiye Türkçesi öğrenecekler. 21 yıllık geçmişi, binlerce mezunu olan A.Ü. TÖMER Bursa Şubesi, 2013-2014 eğitim, öğretim döneminde 5 kıtadan, 53 farklı ülkeden 150’ye yakın yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapacak. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Arnavutluk, Cezayir, Çad, Çin, Etiyopya, Filistin, Hindistan Irak, Mısır, Moritanya, Rusya, Tayland, Yemen, Yunanistan gibi ülkelerden birçok öğrenci gelecek.

Öğrenciler, bir yıl sürecek olan eğitim ve öğretim döneminde öğretmenleri eşliğinde Türkçe'yi öğrenmenin yanı sıra, sosyal, kültürel aktivitelerle keyifli vakit geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber