Karatepe: Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı şanına yakışır bir şekilde kutlayacağız

Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatepe: Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı şanına yakışır bir şekilde kutlayacağız

1 ile 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında açıklamada bulunan Karatepe, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın şanına yakışır bir şekilde kutlanacağını söyleyerek, "Bilindiği gibi 1 ile 7 Ekim tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevliler Haftası olarak kutlanmaktadır. İlimizde bu amaca uygun bir şekilde kutlama programlarımız yapılmıştır. Haftayı en canlı bir şekilde kutlamak için bütün birimlerimiz İl Müftülüğümüz, İlçe Müftülüklerimiz, ilahiyat fakültemiz ve gönüllü sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu haftayı şanına yakışır bir şekilde kutlamaya gayret edeceğiz" dedi.

Camilerin tarihsel süreç içerisinde Müslümanlar için öneminin altını çizen Karatepe, "Camiler Müslümanlığın tarihi içerisinde önem arz etmektedir. Camiler bir eğitim yuvasıdır. Aynı zamanda halkımızın din duygusunu en iyi bir şekilde bilgilendirme noktasında tahkim etmek için var olan camilerimiz aynı zamanda bir dertleşme yeri, bir terbiye odası, bir eğitim yuvasıdır. Bu fonksiyonu daha da geliştirerek özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki aldığı tedbir ile ‘camii aile ve kadın' ekseninde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Cami aile ve kadın ekseninde düşünüldüğünde bir takım eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Mahmut Karatepe, "Bu yönü ile meseleyi ele aldığımızda maalesef bir kısım eksikliğin olduğunu fark ediyoruz. Çünkü her şeyden önemli Kuran-ı Kerim'in önemli vurgu yaptığı anne vurgusunu camide aynı ölçekte değerlendirememişiz. Özellikle toplum acısından anne, hanım camiye geliş gidişi camide kullandığı alan itibari ile maalesef camiinin alt katında uygun olmayan sote bir kenarda abdestti gelip gidişi aynı şekilde sanki ikinci planda bir düşünce gibi değerlendirilmiştir. Ama özellikle son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanımız ve Başkanlığımız almış olduğu tedbiriler çerçevesinde mevcut camilerde mutlaka durumu en iyi şekle getirebilmek için gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karatepe açıklamasında, yeni yapılan camilerimizde de başımızın tacı özellikle ailenin direği olan yetişme çağındaki çocukların hem eğitimi hem ahlakını hem olgunlaşmasını temin eden annelerin özellikle camilerde layık olduğu yerlerde imkan hazırlayabilmek için her türlü tedbiri almış durumda olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber