Sürat teknesinden düşen gencin dalağı patladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatil yapan üniversite öğrencisi sürat teknesinden düşünce dalağı patladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sürat teknesinden düşen gencin dalağı patladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatil yapan üniversite öğrencisi sürat teknesinden düşünce dalağı patladı.

Konya Selçuk Üniversitesi Öğrencisi 21 yaşındaki Mete Adıgüzel, tatil için geldiği Marmaris'te sürat teknesiyle tura çıktı. Adıgüzel dengesini kaybedince denizde hızlı bir şekilde seyreden sürat teknesinden düşmesinden dolayı dalağı patladı. Adı güzel özel bir hastanede tedavi altına alındı. Üniversite öğrencisi Adıgüzel'in, Genel Cerrah Doktor Ünsal Aybek’in yaptığı laparoskopik ameliyatla hayati tehlikesini atlatıp birkaç günde sağlığına kavuşacağı öğrenildi.

Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Doktor Ünsal Aybek, normalde bu tür ameliyatların açık yapıldığını ve hastanın iyileşme süresinin 1,5 - 2 ay sürdüğünü, ama laparoskopik ameliyatla bir haftada hastanın sağlığına kavuşacağını söyledi. Aybek, "Hastamız sürat teknesinden düşmüş ve dalağı yırtılmıştı. Tehlikeli bir şekilde içkanaması vardı. Acilen dalağının alınması gerekiyordu. Normalde bu ameliyat açık yapılıp dalak alınıyor. Ama bu hasta için çok zahmetli, tedavisi 1,5 - 2 ay sürüyor. Ama ben bu yırtık dalağı kapalı yöntem dediğimiz laparaskopik yöntemle yaptım. Bölgemizde bu tür ameliyat sadece hastanemizde yapılıyor. Bu yöntemde hastaya 1 santimlik 4 delik açıyoruz ve bu deliklerden dalağı alıp hastayı sağlığına kavuşturuyoruz. Hasta en fazla bir hafta içinde sağlığına kavuşup işine dönüyor.

Marmaris’te tatil yaparken geçirdiği deniz kazası sonucu dalağı yırtılan Mete Adıgüzel, “Tatil yaparken bindiğim sürat teknesinden düşmem sonucunda dalağım yırtıldı. Normalde açık yapılıp dalağın alınması gerekiyordu ama Doktor Ünsal Aybek laparoskopik ameliyat yapabileceğini söyledi. Bende bu ameliyatı kabul ettim ve şu anda çok mutluyum. Kısa süre sonra ayağa kalkıp okuluma devam edeceğim. Doktoruma ve hastane personeline çok teşekkür ederim” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber