Siirt kız yurdunda su isyanı

Yüksek öğrenim ve kredi yurtlar kurumu Siirt kız öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 250 öğrenci susuzluğu gerekçe göstererek yurt yönetimini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt kız yurdunda su isyanı

Akşam saatlerinde yurt binası bahçesinde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, ‘yönetim istifa’ sloganları attı. Su sorununun uzun zamandır devam ettiğini belirten kız öğrenciler, şikayetlerini yönetime bildirmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ederek, “Daha önce haftada 3 gün su veriliyordu, ancak son zamanlarda giderek sorunu devam etti. Son zamanlarda günde ancak iki saat su veriliyor. Böyle olunca da temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik. Su sorunumuzu daha önce birkaç kez yönetime bildirmemize rağmen çözüm bulamadık, biz de sesimizi duyurmak için toplu halde protesto yapmayı uygun gördük.”diye ifade ettiler.Kızları sakinleştirip protestodan vazgeçirmeye çalışan kredi Yurtlar Kurumu güvenlik personelleri, ikna edemeyince polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, kızlarla konuşmaya çalıştı. Bu arada öğrenciler yurt içinde görüntü almaya çalışan sivil polislere tepki gösterip, görüntülerini silmesini istedi.

Olay daha sonra, ekiplerin tankerle su istemesi üzerine kızlar protestolarından vazgeçerek sessizce yurt binalarına göndüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber