Göçer aileler, AÜ'nün eğitiminden geçecek

AÜ ile UNFPA arasında imzalanan iş birliği protokolüyle mevsimlik işçilerin çocuklarının ve yetişkinlerin okuryazarlık oranları belirlenip, eğitimden sağlığa, bilimden kişisel beceriye kadar bir çok alanda programlar verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göçer aileler, AÜ'nün eğitiminden geçecek

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) arasında imzalanan "Göç Okulu" projesi iş birliği protokolüyle mevsimlik işçilerin çocuklarının ve yetişkinlerin okuryazarlık oranları belirlenip, eğitimden sağlığa, bilimden kişisel beceriye kadar bir çok alanda programlar verilecek.

Türkiye’de ilk kez oluşturulacak bu pilot okul sayesinde, Eskişehir'in Alpu ilçesi ve merkeze bağlı Sevinçler köyünde yaşayan göçer ailelerle sağlıktan eğitime, bilimden kişisel eğitim programlarına kadar geniş bir alanda çalışma yürütülecek.

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde iki yıl sürdürülecek proje, söz konusu yerleşim yerlerine gelen göçer ailelerin bulunduğu bölgelerde kurulacak kamp alanında gerçekleştirilecek. Mevsimlik göç belgeseli ve belgesel fotoğraf çalışmaları ise projenin diğer bir ayağını oluşturacak.

- Her yaş grubuna eğitim

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, yaptığı açıklamada, vizyonu yaşam boyu öğrenme merkezli bir dünya üniversitesi unvanına kavuşmak olan AÜ'nün önemli iş birlikleri gerçekleştirdiğini vurguladı.

AÜ'nün hedefinin gelecek 3 yıl içinde 60 ülkeye ulaşmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

"Organizasyon yeteneğimiz dışında çok önemli bir diğer özelliğimiz ise çeşitliliğimizin çok olmasıdır. Her yaş grubuna hitap eden örgün eğitim, açıköğretim, uzaktan öğretim ve sertifika programlarını kullanıyoruz. Tematik çeşitliliğimiz, ülke çeşitliliğimiz, program çeşitliliğimiz ve öğretim üyesi çeşitliliğimiz var. Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda dünyada en ileri düzeyde altyapıya sahip olan bir üniversiteyiz. Dijital kitaplar, sesli kitaplar ve sertifika programları ile tam yaşam boyu eğitim üniversitesiyiz. Bu nedenle çok önemli bir iş birliğinin başlayacağını düşünüyorum. Geniş bir coğrafyada global kurumlarla iş birliğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda UNFPA ile çalışma yürüteceğiz. Bu iş birliğimizin adı da 'Göç Okulu'dur. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber