Jandarmadan büyükbaş hayvan operasyonu

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bir köydeki ahırdan çalınan 11 büyükbaş hayvan, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu bulunarak sahibine teslim edilirken, kaybolan hırsız veya hırsızlar ise her yerde aranıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmadan büyükbaş hayvan operasyonu

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bir köydeki ahırdan çalınan 11 büyükbaş hayvan, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu bulunarak sahibine teslim edilirken, kaybolan hırsız veya hırsızlar ise her yerde aranıyor.

İlçenin Sarıyazı köyünde yaşayan B.T. isimli vatandaş, evinin 25 metre yakınında bulunan ve etrafı ağaçtan yapılma çit ile çevrili ahırdaki hayvanların sabah yerinde olmadığını fark etti. Hayvanlarının çalındığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde araştırma başlattılar. Ekipler, hırsız veya hırsızların muhtemel kaçış yolları üzerindeki 7 farklı yerde yol kontrol ve arama noktası oluşturularak tedbir aldı. Kaybolan hayvanların eşkal bilgileri ve özellikleri, komşu Eskişehir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli il jandarma komutanlıklarına da bildirildi. Hayvanların çalındığı bölgede, Olay Yeri İnceleme Timi ve hayvan hırsızlığı konusunda tecrübeli jandarma personelinin de katılımı ile iz takip ve arama ekipleri oluşturuldu. Arazide yürütülen arama çalışmaları sonucunda olay yerine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta çalınan hayvanlardan 4 adedi, yaklaşık 8'nci kilometrede ise geri kalan 7 adedi bulunarak sahibine teslim edildi. Hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıs veya şahısların tespiti çalışmalarına ise devam ediliyor.

Bu arada, İl Jandarma Komutanlığı, geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşların en değerli mal varlıkları olan hayvanlarının çalınmasına karşı gerekli her türlü tedbirin imkanlar ölçüsünde jandarma tarafından alınmakta olduğu bildirdi. Yapılan açıklamada, "Ancak vatandaşlarımızın da hırsızlık ve kaybolma gibi olaylara karşı daha dikkatli olmaları ve kendi imkanları çerçevesinde önlem almaları gerekmektedir. Daha önce meydana gelen hırsızlık ve kaybolma olaylarının çoğunda, hayvanların arazide başıboş bırakılması, hayvan barınaklarının kapılarının sağlam olmaması, kilitlenmemesi, aydınlatmanın yetersiz olması, alarm sistemi bulunmaması, özellikle geceleri hayvanların kontrol edilmemesi gibi hayvan sahiplerinin tedbirsizliklerinin ön plana çıktığı tespit edilmiştir" denildi.

JANDARMADAN TAVSİYELER

İl Jandarma Komutanlığı'nca köylerde icra edilen sohbet toplantıları ve ziyaretlerde, bu konularda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlere ağırlık verilmekte olduğu belirtilen açıklamada, şu hususlara dikkat çekildi:

"Hayvan barınakları, ahır ve ağıllar yerinde incelenerek alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşlarımız ikaz edilerek yönlendirilmekte, talep eden vatandaşlarımıza danışmanlık yapılmaktadır. Hayvan hırsızlığı ile mücadele kapsamında hazırlanan planlar çerçevesinde, yol kontrol ve arama faaliyetleri icra edilmekte, hayvan sevk eden nakil araçları titizlikle kontrol edilmekte, kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, nakil beyannamesi gibi belgeler incelenerek bulunmayanlar hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Hırsızlık ve kaybolma gibi olayların önlenmesi için vatandaşlarımızın belirtilen konularda daha fazla hassasiyet göstermesi, gördükleri, duydukları ve öğrendikleri, şüpheli şahıs ve olaylar ile diğer her türlü bilgiyi 156 nolu Jandarma telefon ihbar hattına bildirmeleri yeterlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber