Jandarma kurbanlıklar için uyarıyor

Edirne Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanı Abbas Çelik, Kurban Bayramı öncesi kurban satışı yapacak olan vatandaşa uyarılarda bulundu. Çelik, köy muhtarlarının köydeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sayılarını, kimlere ait olduklarını, ahır ve ağılların yerlerini bilmesi gerektiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma kurbanlıklar için uyarıyor

Edirne Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanı Abbas Çelik, Kurban Bayramı öncesi kurban satışı yapacak olan vatandaşa uyarılarda bulundu. Çelik, köy muhtarlarının köydeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sayılarını, kimlere ait olduklarını, ahır ve ağılların yerlerini bilmesi gerektiğini söyledi.

Hayvanların kayıt altına alınması gerektiğini dile getiren Çelik, "Kayıt altında olmayan büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine bildirmelidir. Kayıt altında olmayan büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine bildirmelidir. Güvenliği olmayan ahır ve ağılların sahiplerini hırsızlık olaylarına karşı uyarmalı ve gerekli tedbirleri aldırmalıdır' dedi.

Çelik ayrıca, hayvan hırsızlıklarının genellikle ikaz ve alarm sistemi kurulmayan ahır ve ağıllarda meydana geldiğini, köylülerden ahır ve ağıllarında gerekli fiziki emniyet tedbirlerini almaları, köy dışındaki ahır ve ağıllara ise daha özel hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber