Rumkale'nin restorasyonuna 8 milyon harcandı

GAZİANTEP'in Yavuzeli İlçesi'nde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi Rumkale'nin restorasyonuna 8 milyon lira harcandığı bildirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rumkale'nin restorasyonuna 8 milyon harcandı

Kalede inceleme yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, ulaşımın kolay ve çevre düzenlemesi ile daha güzel hale gelen Rumkale'nin kent turizmine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Gaziantep'in Nizip ile Yavuzeli ve Şanlıurfa'nın Birecik ile Halfeti ilçeleri sınırlarında bulunan; Sümer, Selçuklu, Urartu, Babil ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan yapıların bulunduğu Rumkale ve çevresinde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Rumkale; aynı zamanda Hazreti İsa'nın havarilerinden Yuhanna'nın Roma Dönemi'nde mesken tutarak, kayadan oyma bir odada İncil'in nüshalarını çoğalttığı yönündeki inanışlardan ötürü Hıristiyanlar tarafından da kutsal sayılıyor.

Çevre düzenlemesi ve sosyal donatıları yapılan kaleye ayrıca ulaşımın sağlandığı 34 kilometrelik yol Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve bazı İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte asfaltlanan yolu inceledi. Vali Erdal Ata, Rumkale'nin Gaziantep'in sahip olduğu en kıymetli hazinelerden biri olduğunu belirterek, "Asfaltlanan yol, gayet güzel olmuş. Rumkale yolu ilimizdeki en önemli turizm yol ağlarından bir tanesi. Buranın ulaşım sorunu vardı. Özel idaremiz 2011 yılında burada çalışmaları başlatıp, bugüne kadar yaklaşık 8 milyona yakın bir harcama yaparak yolu ve çevre düzenlemesini bitirdi" dedi.

Vali Erdal Ata, beraberindekilerle daha sonra Araban İlçesi'ne bağlı Elif Beldesi'nde restorasyon, çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi anıt mezarda incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber