Korkmaz ailesinin avukatı: Bir valiye yakıştıramadığımız sözler

ESKİŞEHİR'de Gezi Parkı eylemlerinde saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, Vali Güngör Azim Tuna'nın bir valiye yakışmayacak sözler sarf ettiğini, bunu da kaygıyla karşıladıklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korkmaz ailesinin avukatı: Bir valiye yakıştıramadığımız sözler

Vali Güngör Azim Tuna'nın kendi imzasıyla, Ali İsmail Korkmaz davasının Eskişehir dışında başka bir ilde görülmesi için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderdiğini belirten Eskişehir Barosu avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, bu yazıda avukatlara yönelik suçlamaların da olduğunu kaydetti.

Yazıda "Eskişehir ilinde marjinal grupların etkin ve örgütlü eylemleri arttırma çabaları, bu tür örgütlerle bağlantılı avukatların Ali İsmail Korkmaz davasına da katılarak provokatif davranışlarda adli sürecin normal işleyişini sabote edebileceği ve Eskişehir'in coğrafi konumu itibariyle kolay ulaşılabilir olmasının, ilimizde tertip edilecek muhtemel eylemlere diğer illerden de yoğun katılım olabileceği değerlendirilmektedir" denildiğini anımsatan Pınar Çelik Arpacı, Vali Güngör Azim Tuna'nın mail adresinden Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a da ağza alınmayacak sözlerin söylendiğini belirtti.

Avukat Arpacı "Bir valiye yakıştıramadığımız sözler ve eylemler bunlar. Bunları doğru bulmuyoruz ve kaygıyla karşılıyoruz" dedi. Arpacı, Vali Güngör Azim Tuna ile ilgili olarak Eskişehir Barosu'nun da yarın bir basın açıklaması yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada halen Tataristan'da bulunan Vali Güngör Azim Tuna'nın Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a gönderilen maili kendisinin yazmadığını söylediği; Eskişehir'e döndüğünde bu maili kimin yazdığını araştıracağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber