Rektör Coşkun'dan öğrencilerle türkülü sohbet

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile tanışma ve sohbet için bir araya geldi. Coşkun, öğrencilere önce türkü söyledi, ardından da onları dinleyerek sorunlarının çözümü konusunda söz verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Coşkun'dan öğrencilerle türkülü sohbet

Amfi Tiyatro'da düzenlenen toplantıya rektör yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Haşim Üstünsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Balcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantı, GAÜN Konservatuar Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Korosu'nun mini konseriyle başladı. Israr üzerine sahneye çıkan ve 'Aman ayrılık' türküsünü okuyan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, performansıyla alkış aldı. Daha sonra öğrencilere slayt eşliğinde bir sunum yapan Coşkun, GAÜN'ün 40. Yılında 40 bin öğrenci eşiğine ulaştığını, Türkiye'deki üniversiteler arasında en fazla bilimsel yayına sahip üniversiteler sıralamasında ilk 4-7. sıralar arasında yer aldığını, intörnlük, toplumsal duyarlılık projeleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark gibi projelerle Türkiye'deki diğer üniversitelere örnek olduğunu, vurguladı.

Coşkun, "Sizler gittiğiniz her yerde GAÜN'ün öğrencisi olmaktan gurur duyabilirsiniz. GAÜN, AB'nin her ülkesinde geçerliliği olan bir diplomayı size sunmaktadır. Bu başarılarımızı her yerde dile getirebilirsiniz. Hepinizin mutlaka iyi birer doktor, mühendis, ekonomist olmanızı istiyoruz. Ama her şeyden önce iyi, topluma yararlı birer insan olmanız en büyük isteğimiz. Bu olmazsa, diğer başarılarınız anlamsız kalır. GAÜN, 70 ülkeden, bin 400 öğrenciye ev sahipliği yapan bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir " dedi.

Prof. Dr. Coşkun, öğrencilerin günlük alış-veriş yapabilecekleri çarşının inşaat çalışmalarının başladığını belirtirken, "Bunun altını çizerek ifade ediyorum. Burası bazı kişilerin iddia ettiği gibi AVM değil, çarşı olacak" diye konuştu.

Daha sonra söz alan öğrenciler ise Rektör Coşkun'dan çeşitli isteklerini sıraladı. Öğrencilerin özellikle barınma ve ev kiralarının yüksekliğiyle ilgili sıkıntılarını dile getirmesi üzerine Coşkun, "Bu konuda size hak veriyorum. Kiraların böyle astronomik olarak artırılması kabul edilir gibi değil. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağım. Ayrıca, 5 bin öğrenci kapasiteli yurt yapımı için de çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, havadan fotoğraf çekme özelliğine sahip GAÜN öğrencileri tarafından yapılan Türkopter'in mini gösterisi de öğrencilerden büyük alkış aldı. Rektör Coşkun'un başarılı öğrencileri ödüllendirdiği toplantıda, teknolojik gelişmelere verdiği destekten dolayı öğrenciler de Coşkun'a plaket sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber