Kütahya'daki deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'daki deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta, senaryosu gereği Evliya Çelebi Devlet Hastanesi şiddetli bir depremle sallandı. Daha sonra ambulansla yaralılar acil servislere taşındı. Ardından deprem nedeniyle çeşitli bölgelerde çıkan yangınlara itfaiye ekipleri anında müdahalede bulundular. Bunun yanında hastanede meydana gelen yangın sonrasında itfaiye ekipleri teleskopik merdivenle yaralıları 4. kattan indirerek ambulanslara taşıdılar.

Hastane bahçesinde düzenlenen ve gerçeği aratmayan tatbikatı, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde bulunan görüntü izleme merkezinden takip eden Vali Şerif Yılmaz, tatbikat hakkında Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici ve yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber