Kalorifer kazanı patladı...

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde 5 katlı bir apartmanın kalorifer kazanı, devir motorunun çalışmaması sonucu sıkışan buhar nedeniyle patladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalorifer kazanı patladı...

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde 5 katlı bir apartmanın kalorifer kazanı, devir motorunun çalışmaması sonucu sıkışan buhar nedeniyle patladı.

Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, binada 1 ev ve 2 işyeri ile çevrede park halindeki 10 araç hasar gördü.

Olay, bugün saat 01.00 sıralarında Yeni Mahalle Stadyum Caddesi'nde bulunan 14 daireli 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Yaklaşık 3 ay önce değiştirildiği belirtilen kalorifer kazanı, devir motorunun çalışmaması sonucu sıkışan buhar nedeniyle patladı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Şans eseri can kaybı ve yaralanan olmazken, bina güvenlik amacıyla tahliye edildi. Patlama nedeniyle binada 1 ev ve 2 işyeri ile çevrede park halindeki 10 araç hasar gördü. Yapılan incelemenin ardından binada oturanlar sabah saatlerinde tekrar evlerine girdi.

İŞYERLERİNDE DUVAR OLMAMASI ÇÖKMEYİ ÖNLEMİŞ

Binanın 2005 yılında yapıldığını belirten Akşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hamit Akgöl, "İşyerlerinin duvarının olmaması, patlamada oluşan basıncın camlardan dışarı çıkmasını sağlayarak binanın çökmesini engellemiş. Binanın taşıyıcı kolan ve kirişlerinde herhangi bir hasar meydana gelmemiş"dedi.

Olay yerinde incelemede bulunan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadır Oğul da şunları söyledi:

"Üzücü bir kaza meydana geldi. Can kaybının olmaması sevindirici. Ben patlamayı kendi ikametgahımdan da duydum. Daha sonra da kazan dairesinin patladığı haberini aldım. Olay mahalline geldiğimizde gerçekten çok büyük bir patlama olduğunu gördük. Kazanın patlaması hem binaya, hem de etrafına zarar vermiş. Sevincimiz can kaybının olmaması. Tüm abartman sakinlerine geçmiş olsun diliyorum."

"DEPREM OLUYOR SANDIK"

Patlamanın çok şiddetli olduğu belirten apartman sakinlerinden Osman Okuşluk, deprem olduğunu zannettiğini ama balkondan baktığında etrafı dumanların kapladığını ve binanın altındaki işyerlerinin malzemelerinin dışarıya fırladığın gördüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber