Ordu üniversitesi büyüyor

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi'nin bölgede cazibe merkezi oluşturan bir kurum haline geldiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu üniversitesi büyüyor

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i makamında ziyaret etti. Üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Yarılgaç, Ordu Üniversitesi'nin bölgede belli bir ivme yakaladığını ve belli bir cazibe merkezi oluşturduğunu kaydetti. Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi 2006 yılında kurulmasına rağmen çok kısa zamanda çok ciddi bir ivme yakaladı. Yaklaşık 10 fakültesi, 10 meslek yüksek okulu, 3 tane de yüksek okulu var. Tıp fakültesinden sağlık bilimine kadar bunlar özel okullar. Ziraat fakültesi, fen edebiyat fakültesi, deniz bilimleri, iktisadi ve idari bilimleri sayabiliriz. 4 binlerle başlayan öğrenci sayımız bu sene itibariyle 15 bin 500'ü buldu. Son iki yıldır lisansüstü seviyesinde çok ciddi atılımlarımız var. Bununla ilgili gelişmeler bizleri sevindiriyor. 550'lere yaklaşan akademik personelimiz, 15 bin 500'ü bulan öğrenci sayımız ve 1000'den fazla idari personelimiz ile üniversitemiz, bölgede belli bir ivme ve belli bir cazibe merkezi oluşturan kurum haline geldi. Hem bölgeye hem yöreye hem de öğrencilerimize hizmet etmekten memnunuz. Üniversite daha da büyüyecek. 20 bin rakamlar inşallah çok yakında" dedi.

İhlas Haber Ajansı'nı yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı öven Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, "İhlas Haber Ajansı Türkiye'nin ve dünyanın gündemini tutuyor. Biz, İHA'nın bölgemizde de çok ciddi faaliyetler içinde olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki, objektif haberlendirmeler, objektif değerlendirmeler aynı şekilde devam etsin. Üniversitemizle ilgili, Ordumuz ile ilgili, bölge ile ilgili aynı haberleri karşılıklı müzakere etme fırsatı bulduk. Misafirperverliği için bütün İhlas Haber Ajansı yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber