Meclis üyesinden MEM Müdürü'ne: Cehennemin dibine gidemedin

Zonguldak'ta Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi, İl Milli Eğitim Müdürü'ne tamamlanmayan okul ihalesi nedeniyle ağır ifadelerle yüklendi: Çıkmadı şu rotasyon da cehennemin dibine gitmedi!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak İl Genel Meclisi toplantısında Ak Partili üye Ahmet Hamdi Akçaalan, 24 derslikli okulun ihalesinin gecikmesinden sorumlu tuttuğu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan'a tepki gösterdi. Akçaalan, "Bu işin buraya gelmesinde Kadri Bey pay sahibidir. İnanır mısınız iki elimi göklere açıp rotasyonun bir an önce çıkmasını benden başka isteyen olmamıştır, sırf Kadri Bey buradan gitsin de bu işin önüne taş koymasın diye. Ama başaramadık, duamız kabul olmadı. Çıkmadı şu rotasyon da cehennemin dibine gitmedi" dedi.

İl Özel İdare salonundaki İl Genel Meclisi toplantısına, hayırseverlerin okul yapımı için yaptığı bağışlar hakkında bilgi vermek amacıyla İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan da katıldı. Toplantıda söz olan Ak Partili üye Ahmet Hamdi Akçaalan, geçen yıl mayıs ayında hayırsever işadamı Rifat Güpgüpoğlu ile dönemin Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız arasında imzalanan protokole göre Çaycuma İlçesi'ne bağlı Ahatlı Köyü'nde yapılması planlanan 24 derslikli okulun ihalesinin geciktiğini söyledi.

'İKİ ELİMİ GÖKLERE AÇIP DUA ETTİM'

Akçaalan, okulun yapımı için genel bütçeden 1 milyon lira geldiğini, buna rağmen okulun malzeme ihalesinin yapılmadığını, bunun da sorumlusunun Kadri Arslan olduğunu söyledi. Akçaalan, şöyle konuştu:

"Bu işin buraya gelmesinde, bölgemizde bizim rezil olmamızda Kadri Bey pay sahibidir. Vatandaşımız bizimle dalga geçiyor. 'Okulun sıvasına ne zaman başlanıyor?' diyor. Dalga geçilmesinin sebebi sevgili Kadri Bey'dir. Milli Eğitim Bakanlığı 'nın kararnamesi vardı. Rotasyona tabi tutulacaktı. İnanır mısınız, iki elimi göklere açıp bu rotasyonun bir an önce çıkmasını benden başka isteyen olmamıştır, sırf Kadri Bey buradan gitsin de bu işin önüne taş koymasın diye. Ama başaramadık, duamız kabul olmadı."

Dönemin Valisi Erol Ayyıldız'ın, söz konusu 1 milyon liranın genel bütçeden geldiğini, ancak bu paranın başka bir yere harcandığını söylediğini ileri süren Akçaalan, konuyu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'a anlattığını, ancak yine de okulun malzeme ihalesinin yapılmadığını aktardı.

Kadri Arslan ise söz konusu ödeneğin sadece yüzde 10'unun geldiğini, yüzde 90'lık bölümünün ise bakanlıktan 2014 bütçesinden geleceğini söyledi. Araya giren Akçaalan ise, "Paranın geldiğini söyleyen Vali Erol Ayyıldız ile Milletvekili Köksal Toptan yalan mı söylüyorlar?" diyerek Arslan'a tepki gösterdi. Arslan da, "Bizim kasamız Özel İdare. Milli Eğitim olarak bizim kasamız yok. Para gelmişse zaten Özel İdare'nin kasasındadır" diye konuştu.

'SEN ZEMZEMLE YIKANMIŞSIN'

Tepkisini sürdüren Akçaalan, "Beni bütün millete rezil ettin. Hala neyin peşindesin. Köksal Bey, Vali'ye, 'Bu parayı ben gönderdim' diye yalan söyledi, bir tek sen doğruyu söylüyorsun. Sen zemzemle yıkanmışsın, bir tek doğruyu sen söylüyorsun. Köksal Bey'den de Erol Bey'den de araştıracağım. Senin gözünün içine sokacağım. O zaman karşıma hiç gelme. Bak açık açık tehdit ediyorum seni. Herkese rezil ettin beni. Benim köylüm benimle dalga geçiyor. Çıkmadı şu rotasyon da cehennemin dibine gitmedi" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ak Partili İsmail Terzi araya girerek Akçaalan'ı sakinleştirmeye çalıştı ve toplantıyı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber