Rektör Orbay'dan kardeş öğrencilerle kımız ve çay sohbeti

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay, üniversitelerinde öğrenim gören Türkmenistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Azerbaycanlı öğrencilere kımız ve çay ikram etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Orbay'dan kardeş öğrencilerle kımız ve çay sohbeti

Yabancı uyruklu öğrenci ofisinde buluştuğu öğrencilerden Amasya ve Amasya Üniversitesi hakkındaki ilk izlenimlerini ve beklentilerini dinleyen Prof. Dr. Metin Orbay, yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli akademik ortamın hazırlanması ve üniversiteye kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri amacıyla yabancı uyruklu öğrenci ofisini faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Üniversitelerine öğrenim görmek için başvuran veya kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanması, barınma ve özellikle uyum sorunlarını görüp, muhtemel soruların çözülmesiyle birlikte kontenjanları her yıl kademeli olarak arttırmayı düşündüklerini belirten Rektör Orbay, "Amasya Üniversitesi'ni dünya üniversiteleriyle bilim, sanat ve kültür alanında rekabet edebilecek düzeye getirebilmemizin yolu, uluslararası ilişkilerimizi geliştirmemiz ile mümkündür. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinden taşıdıkları kültürel, eğitimsel deneyimler bizim öğrencilerimizin de sosyal anlamda kendilerini geliştirmelerine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Kımız ve çay ikram ettiği öğrencilerin ülkelerinden getirdikleri hediyeleri kabul eden Orbay, "İlimizin kültürel, tarihi, turistik yönlerini öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, kültür-turizm elçisi olacaklar ve kendi ülkelerinde ilimizi tanıtacaklardır. Amasya'nın en güzel şekilde tanıtılması ve hak ettiği turizm potansiyeline ulaşabilmesi üniversitemizin de öncelikleri arasındadır. Bu bakış açısıyla, Amasya'ya gelen yabancı uyruklu öğrenciler şehrimizin turizmin potansiyelinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber