İstanbul-Ankara yolu kardan kapandı

Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'na düşen mevsimin ilk karı ulaşımı etkiledi. İstanbul-Ankara yolu bazı noktalarda kapatıldı.

Haber Giriş : 04 Ekim 2013 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul-Ankara yolu kardan kapandı

Karayolları ekipleri yollarda kar küreme çalışması yaparken kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı TEM ve D-100 karayollarını olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürü Murat Sönmez, kış şartlarıyla ilgili olarak, 'Bolu Dağı ve tünelde kar yağışı devam ediyor. Karayolları gerekli çalışmaları yaptı. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Ekipler ile birlikte güzergahtayız. Sürücülerin güvenliğini yapmaları için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ancak sürücülerin de artık mevsimin şartları gereği kışlık bakımlarını yapıp kar tekerleklerini takmaları gerekiyor' dedi.

Karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmalarına başladı.

Polis ekipleri sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarırken, yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını istedi.

Ekipler, sürücüleri yazlık lastiklerini çıkartıp yerine kar lastiklerinin takılması konusunda da uyardı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Bolu'da soğuk ve yağışlı havanın Pazar gününe kadar etkili olacağını söylediler. Hava sıcaklığının Pazar gününden itibaren yükseleceği bildirildi.

ORDU'YA YILIN İLK KARI YAĞDI

Ordu'nun Akkuş ilçesinde havaların ani soğuması ile birlikte yüksek kesimlere yılın ilk karı yağdı. Akkuş'da sabah uyananlar ilginç manzara ile karşılaştı. Tepelerin üst kısımlarında kar, alt tarafların da ise yeşillikler kartpostallarda aratmayacak görüntü ortaya çıkardı. Bu anı görüntülemek isteyenler fotoğra makinası ve telefonları ile bu kareleri sabitlemeye başladı.

ABANT BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Abant Tabiat Parkı, kar yağışı sonrasında beyaz gelinliği giydi. Türkiye'nin cennet mekanlarından Abant Tabiat Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı tatilcileri şaşkına çevirdi. Bembeyaz Abant tatilcileri hazırlıksız yakaladı. Tatilciler faytonlarla Abant Gölü'nün etrafında gezerek keyifli anlar yaşadı. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Abant'ta otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Otellerde kalan Arap turistler kar yağışı sonrasında çocuklarıyla kartopu oynadılar.

GÜMÜŞHANEDE KAR 15 SANTİM OLDU

Gümüşhane'nin yüksek kesimlerine dün gece kar yağdı, kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Doğu Karadeniz'de yaklaşık 3 gündür etkili olan yağmur Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü. İl genelinde Zigana Dağı, Kostan Dağı gibi 2 bin metre rakımın üstündeki bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Yaylalarda kalan bazı vatandaşlar sabah kalktıklarında kar sürprizi ile karşılaştı. Yer yer 15 santimetreye ulaşan kar nedeniyle yaylalardaki vatandaşlar köylere dönmek zorunda kaldı. Küçükbaş hayvan sürüsü ile yayladan köye inen Ali Yalçın, ekim ayında ilk kez kar yağışı gördüğünü söyledi.

BURSA'DA KAR YAĞIŞI

Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan ve Harmancık'ta kar yağışı başladı. Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine yılın ilk karı yağdı. 830 rakımlı Büyükorhan ilçe merkezi ile yüksek kesimlerde yer alan Belpınar ve Görecik ilçelerinde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı en çok çocukları sevindirdi.

ARDAHAN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Ardahan ve çevresinde dün gündüz saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini gece yarısından sonra kara bıraktı. Sabahın erken saatlerinde uyananlar, kar sürprizi ile karşılaştı. Ancak daha sonra havanın ısıması ile birlikte kent merkezindeki kar eridi. Ardahan ve Posof'un çevresini saran dağlardaki beyaz örtü ise kartpostallık bir görüntü oluşturdu.

TOKAT'TA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Tokat'ta 2 gündür etkili olan yağmur, Reşadiye İlçesi'ne bağlı köylerde yerini kar yağışına bıraktı. Reşadiye'ye bağlı Eskituraç Köyü'nde 2 gündür etkili olan soğuk ve yağmur bu sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yaklaşık yarım saat süren kar yağışı köylüleri şaşırttı. Mevsimin ilk kar tanesinin düştüğü köyde vatandaşlar bu anları fotoğrafladı. Kentte sağanak yağışın hafta sonuna kadar süreceği öğrenildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber