Mecburi askerlik kaldırılabilir

Türkiye'nin imajını bozmaya çalışanlara demokratikleşme paketimiz adeta şamar gibi çarpmıştır

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2013 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Avcılar'da katıldığı bir bir camii açılışı sonrası gazetecilerin demokratikleşme paketiyle ilgili soruları üzerine "Türkiye'nin imajını bozmaya çalışanlara demokratikleşme paketimiz adeta şamar gibi çarpmıştır" dedi.


* Kısa dönem askerlik 4 ay olabilir
* Askerlik süresiyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Bağış, askerlik süresiyle ilgili de "Uzun vadede belki de askerliğin tamamen kalkması düşünülebilir" diye konuştu.

Bakan Bağış vatandaşların yardımlarıyla Tahtakale Mahallesi'nde yaptırılan Hz.. İbrahim Camii'nin açılışına katıldı. İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle cami içerisinde yapılan açılışta konuşan Bağış, "Dün Brüksel'deydik. 22 bin vatandaşımızın yaşadığı Brüksel'e yarım saat mesafedeki Anvers'te bir camimizin temel atma törenine katıldık. Bugün Avcılar'dayız, sizlerin büyük çabalarıyla ortaya koyduğunuz bu hizmet binasının açılışını sizlerle gerçekleştiriyoruz. Sadece geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, sizin gibi hayırseverlerin Türkiye'nin dışındaki insani meselelere aktardığı yardım 2.4 milyar dolar oldu. ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere'den sonra en çok yardım yapan devlet haline geldik" dedi.

Konuşmasının ardından kurdeleyi kesen Bağış, Cuma namazını da camide kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bağış, askerlik süresi ve demokratikleşme paketiyle ilgili açıklamalar yaptı. Demokratikleşme paketiyle ilgili görüşü sorulan Bağış, şunları söyledi:

"Arkadaşlar biliyorsunuz son iki gündür Brüksel'deydik orada Avrupa Birliği makamlarının Avrupa Parlamentosu yetkililerinin demokratikleşme paketiyle ilgili çok olumlu cümlelerini duymak beni gerçekten çok duygulandırdı. Türkiye'nin imajını bozmaya çalışanlara demokratikleşme paketimiz adeta şamar gibi çarpmıştır. Türkiye tarihinin en reformcu hükümetinin bir reform paketiyle daha, bir demokratikleşme paketiyle daha vatandaşların önünü açmak için kararlı olduğunu, dost düşman herkes bir kez daha anlamıştır. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin ne ilk paketidir, ne de son paketi olacaktır. Biz durmak yok, reforma devam diyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz. İnşallah bu paket ülkemizin standartlarını daha da yükseltecek. Yeni, yeni paketler yapmaya da bizi teşvik edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber