Silvan'daki doktor açığı için imza kampanyası başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve personel açığının giderilmesi amacıyla muhtarlar imza kampanyası başlattı. Silvan Muhtarlar Derneği, 77 köy, 1 belde ve 11 mahalle muhtarının başlattığı kampanyaya, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru da destek verdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, 150 bin nüfuslu ilçede halen doktor sıkıntısı çekildiğini, dernek olarak buna son verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Devlet Hastanesi'nde anestezi, üroloji, göz doktoru olmadığını, mevcut çocuk ve dahiliye doktorlarının sayısının yetersiz kaldığını belirten Kırmaz, şöyle konuştu:

''Bir anestezi doktorumuz bile yok. Ameliyatları mevcut doktorlarımız kendi imkanlarıyla yapmaktadır. Varolan doktorlarımız da görev yaptıkları süre içerisinde yetersiz kalıyorlar. Hasta sayısı çok, doktor az. Daha önce de hastanede yaşanan sıkıntıları gidermek için imza kampanyaları başlatılmıştı. Ancak yine de doktor ihtiyaçları karşılanmamıştı. İlçemize çok acil olarak çocuk, dahiliye, göz, genel anestezi uzmanı ve teknik personelin atanmasını istiyoruz. Bugün 89 muhtarımızla imza kampanyası başlattık.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber