SES'ten makamda türban tepkisi

Haber Giriş : 13 Mart 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UŞAK'ta Fatih Mahallesi İbrahim Keycek Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi Baştabip Vekili Pratisyen Dr. Fatma Nur Bozok'un, başında türbanla mesaide bulunduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, konuyla ilgili haberlerin basında yer almasının ardından gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirterek, pratisyen hekim Dr. Fatma Nur Bozok'un 20 Mart gününe kadar izinli göründüğünü söyledi, "20 Mart'ta göreve başladığında hukuksal işlem yapılacak" dedi.

TEHLİKELİ GELİŞMELER
Türbanlı Baştabip Vekili Dr. Fatma Nur Bozok'un Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'ne uyması gerektiğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Dr. Köksal Aydın, "AKP hükümeti iktidara geldiğinden bu yana sağlık alanını özelleştirip ideolojik yapısına uygun kadrolaşma yapıyor. Devir edilen SSK Hastaneleri'nde bile idari yapı AKP yandaşlarıyla dolduruldu. Buna bir örnek de geçtiğimiz günlerde 176 klinik şefi ve yardımcısının sınavsız ataması ile sergilendi. Hükümet kılık kıyafet yönetmeliğinde de değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bunlar çok tehlikeli gelişmeler" dedi. Kamusal alanda türbanın yasak olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Aydın, şunları söyledi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet yönetmeliği bellidir. Kamusal alanda türban yasaktır. Buna doktorundan tutun tüm personelin riayet etmesi gerekiyor. Bu konuda yetkili kurumların yasal işlemi yapması zorunlu. Türbanlı doktor ve diğer türban konuları topluma kanıksatılmaya çalışılıyor. Daha düne kadar görev başında olan türbanlı doktor, izne ayrılarak korumaya alınmış. SES olarak bu konuya seyirci kalmayacağız. Sağlık ve sosyal hizmet alanında kadrolaşmaya giden AKP ile ilgili olarak türban olaylarından kadrolaşmalara kadar pekçok konuda hazırladığımız bir dosyayı kamuoyunun gözleri önüne sereceğiz."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber