Banka müdürünü rehin alan zanlıya 15 yıl hapis istemi

Adana’da kredi başvuru talebi gecikince bankanın kadın müdürünün boğazına bıçak dayayıp, 15 bin lirasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka müdürünü rehin alan zanlıya 15 yıl hapis istemi

Adana'da kredi başvuru talebi gecikince bankanın kadın müdürünün boğazına bıçak dayayıp, 15 bin lirasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 16 Eylül'de merkez Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki bir bankada meydana geldi. İddiaya göre Fatih E. (31), yaptığı kredi başvurusunun sonucunu öğrenmek için bankaya gitti. Burada kredi başvurusunun sonucunu öğrenemeyen zanlı, sinirlenerek bankanın kadın müdürü S.İ.B.'nin yanına gitti. Belinden çıkardığı bıçağı müdürün boğazına dayayan Fatih E., görevlilerden 15 bin lira para istedi. Müdürün hayatı tehlikede olduğu için görevliler zanlının talebini yerine getirerek 14 bin 450 lira verirken, görevlilerden biri de panik butonuna bastı. İkazı gören polis bankaya giderken, zanlı ise parayı alarak bankadan ayrıldı. Sakin bir şekilde bankadan çıkıp tekel bayiine giden zanlı, sigara aldıktan sonra ara sokaklardan gitmeye başladı. Polis bu arada görevlilerden eşkali alarak, ara sokaklarda arama yapmaya başladı. Zanlı kısa sürede bankanın arkasındaki sokakta yakalandı. Emniyete getirilen zanlı, sorgusunda evlenip ayrıldığını, bir süre sonra tekrar eşiyle barıştığını, bir belediyede temizlik işçisi olarak çalıştığını ve çektiği banka kredisini ödemek için bu bankadan kredi çekmek istediğini ancak kredi talebine bir yanıt gelmeyince birden gasp yapmak aklına geldiğini söylediği öğrenildi. Fatih E., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

"DAHA FAZLASINI KOYDULAR, İHTİYACIM OLANI ALDIM"

Fatih E., nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle yaptığı kredi başvurusunun sonucunu öğrenmek için bankaya gittiğini belirterek, olayı şöyle anlattı:

"15 bin lira paraya ihtiyacım vardı. Benim kredi başvurum onaylanmadı ama bir başkasının başvurusunun müdür aracılığı ile onaylandığını görünce müdürün yanına gittim. Balıkta kullandığım bıçağı çıkartarak, bana 15 bin lira lazım dedim. Daha fazlasını önüme koydular. Ben 15 bin lirasını aldım. Dışarı çıktıktan sonra pişman oldum."

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede şahıs hakkında 'silahla yağma'' suçundan 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi. Fatih E.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber