'Pavyona kiraya vereceklerine okul yapsınlar'

Torbalı’ya bağlı Karakuyu’da yapımı yılan hikayesine dönen ve bir türlü yapılamayan köy okulu, hayırsever Tahsin Irmak’ın vefatının ardından tekrar gündeme geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Pavyona kiraya vereceklerine okul yapsınlar'

Mülkiyeti belediyede olan eski okul arazisinin tapusunu almadan ruhsat talebinde bulunan, ancak kendi mülkiyetindeki arazilere okul yapmayan İl Özel İdaresi ile Milli Eğitimi topa tutan Belediye Başkanı İsmail Uygur, tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Uygur, okulun yapılmamasının nedeni olarak İl Özel İdaresi ile Milli Eğitimin tutumunu gösterdi.

UYGUR, "GELİN TAPUYU ALIN DEDİK, GELMEDİLER"

Sözkonusu arazinin belediyenin mülkiyeti olduğunu belirten Başkan Uygur, "Yıkılan okulun bulunduğu arazinin mülkiyeti belediyede bulunuyor. İl Özel İdaresi bu arsaya ruhsat talebinde bulundu. Biz de kendilerine önce tapuyu almaları gerektiğini ilettik. Tapuyu almadan ruhsat almak Ahmet'in arazisine Mehmet'in ev yapması gibi bir şey, yani teknik olarak mümkün değildir. Ancak İl Özel İdaresi tapuyu almak için hiçbir girişimde bulunmadı" dedi.

UYGUR, "PAVYONA KİRAYA VERECEKLERİNE OKUL YAPSINLAR"

Hazine'nin Karakuyu'da birçok boş arazisinin olduğunu hatırlatan Başkan Uygur, "Kendilerinin de bir sürü arsası var bomboş duruyor. Kendi arazilerine okul yapmıyorlar, belediye mülkiyetindeki yeri istiyorlar. Dertleri okul yapmak ise Karakuyu'da kadın çalıştıran pavyonun mülkiyeti Devlet Hazinesi'nde. Oraya okul yapmadılar, pavyona kiraya verdiler. Kiraya vereceklerine okul yapsınlar. Kamuya ait birçok arazi boş dururken belediyenin yerini istemek İl Özel İdaresi ile Milli Eğitim'in samimiyetsizliğini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

UYGUR, "YETKİ VERSİNLER BELEDİYE OLARAK BİZ YAPALIM"

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana eğitimin her kademesine destek verdiğini hatırlatan Başkan Uygur, "10 Yıldır eğitime verdiğimiz destek ortada. İlçe merkezinde bütün arsalarımızı okul yapılması için Milli Eğitim'e tahsis ettik. Okullarımızın ve öğrencilerimizin bütün ihtiyaçları ile yakından ilgilendik. Bu konuda hiç kimse belediyemize laf söyleyemez. Tapusunu verdiğimiz yerlere bile okul yapmıyorlar. Ruhsat başvurusunda bile bulunmadılar. Dertleri okul yapmak değil, teknik olarak mümkün olmayan bir şekilde ruhsat talebinde bulunup, sözde 'Biz okul yapacaktık ama belediye ruhsat vermedi' deyip saçmalayıp duruyorlar. Kendileri yapamayacaklarsa yetki versinler belediye olarak biz yapalım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber