Torbalı Belediyesi engelleri aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz Haziran ayında başlattığı, kentteki özel veya kamuya ait mekânların, engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi amacıyla başlatılan ‘Kırmızı Bayrak' uygulaması kapsamında önceki gün Torbalı'ya gelen proje sorumluları, ilçedeki parkları kontrol etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı Belediyesi engelleri aştı

Torbalı'daki engelsiz yaşam parkı, masal parkı ve Ayrancılar Suyunbaşı'nı denetleyen görevliler, parklara tam not verdi. Torbalı Belediyesi engelliler için yapılan parkların kullanılabilirliği üst seviyede olan parklara verdiği kırmızı bayrağı almaya Torbalı belediyesi de kazandı.

PARKLARDAKİ ALETLERİ TEK TEK KULLANIP, TEST ETTİLER

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şubesi'nden gelen 8 kişi gün boyu ilçedeki 3 parkı da sıkı bir denetimden geçirdi. 8'i de engelli olan denetmenler, her aleti engelli vatandaşın kullanıp-kullanamayacağını tespit etmek için kullandı. Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekine Kurumsal Hizmetler ve İletişim Sorumlusu Hatice Yaman ve Park ve Bahçeler Müdürü Metin Gözütok eşlik etti. Engelli vatandaşlar için park yapan belediyelere verilen kırmızı bayrak önümüzdeki günlerde Torbalı Belediyesi'ne gönderilecek.

'BELEDİYE, TORBALI'YI ENGELSİZ KENT HALİNE GETİRDİ'

Konu hakkında bilgi veren Hatice Yaman, "Bir kentin engelliler açısından engelsiz hale getirilmesi önce bu bilince ulaşmaktan başlıyor. Belediye bürokrasisinden, vatandaşlarımıza, müteahhitlerden proje yapan devlet kurumlarına kadar herkesin farkında olması gerekiyor. Torbalı Belediyesi kenti uzun bir süredir 'engelsiz kent' ilan etti. Birçok projede engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği tasarımlar yapılıyor. Torbalı Belediyesi hem kendi bünyesinde hem de kentte bu bilinci yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber