Toroslar'da 'Mersin İçin El Ele' gecesi

Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şubesi’nin, merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği ‘Mersin İçin El Ele' gecesi renkli görüntülere sahne oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toroslar'da 'Mersin İçin El Ele' gecesi

Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şubesi'nin, merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği 'Mersin İçin El Ele' gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal, Belediye Meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı program Çopurlu Orman İçi Dinlenme Alanı'nda gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gece Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Gecede konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, muhtarların kendilerinin yönetim anlayışı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Tuna, muhtarların bir çok zorluk ve imkansızlıklara rağmen ellerinden gelen çabayı sarf ederek görev yaptıklarını belirtti. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimleri ile birlikte Toroslar'ın genişleyen coğrafyasına daha iyi hizmet edebilmek için tüm imkanlarını seferber edeceklerini kaydeden Tuna, bu hizmetleri yaparken muhtarlarla iletişim halinde olacaklarını söyledi. Muhtarların kendilerinin uç beyleri olduğunu vurgulayan Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz ve kulağımızdır. Toroslar'ı yönetirken 10 yıldır muhtarlarımızla her zaman iç içe olduk. Gelir arttırıcı projelerle bütçemizi arttırdık ve Toroslar'ı çekim merkezi yaptık. Daha önce bir bankası bile olmayan Toroslar'da şuanda 9 banka yer almaktadır. Bugün 100'ün üstünde yatırımcı Toroslar'ı görsel güzellik ve doğru şehir planlamasının olduğu bir merkez şekline dönüştürüyorlar. Geçen yıl Mersin'de en çok inşaat ruhsatı veren bir belediye olduk. Bu yıl da hedefimiz aynıdır. Yaptığımız bu çalışmalar Toroslar'ın artık makus talihini yendiğinin işaretidir. Çağdaşkent Mahallemizde Mersin'in en büyük Cumhuriyet Meydanı'nı yaptık. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını gerçekleştireceğiz. Halkkent Mahallemizde Selçuklu Türk mimari özelliğinde inşa ettiğimiz Kültür Merkezimizi de Ocak ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yeşil alan çalışmaları, spor tesisleri, Gençlik Merkezi ve engelliler akademisi gibi projelerimizle de gurur duyuyoruz. Biz bundan sonraki süreçte stratejik plan ve programlarımızı var olan 32 mahallemize, bize bağlanan 32 tane köyümüze ve beş beldenin üzerine yapacağız. Biliyorsunuz ki birçok hizmet Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisindedir. İnşallah Büyükşehir ile birlikte bir takım oyunu oynatacak şekilde MHP'li kadroları seçerseniz Allah nasip ederse o zaman hizmet nasıl yapılır sizlere hep birlikte göstereceğiz."

Mersin'e gelmeden önce Toroslar Belediyesi'nin çalışmaları ve muhtarlara olan yaklaşımları ile ilgili bir araştırma yaptığını dile getiren Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal ise Başkan Tuna'nın Toroslar'a kalıcı hizmetler ürettiğini ve muhtarlarla sürekli diyalog halinde çalıştığını belirterek, kendisine teşekkür etti. Özinal, "Başkanımız Sayın Hamit Tuna ve ekibi muhtarlarımızla birlikte kenetlenmiş, birlik ve beraberlik içerisinde çalışan bir yöneticidir. Türkiye'nin de her zamankinden çok buna ihtiyacı vardır. Yüce Türk Milleti hizmetlerin en iyisine layıktır. Başkanımız Hamit Tuna'ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber