Başbakanın gardiyanı İHA'ya konuştu

Metris Cezaevi'nde bir gün kalan Başbakan Erdoğan'a, onbaşı rütbesiyle askerlik yaptığı sırada bir tas sıcak çorba ikram eden 3 çocuk babası Fehmi Kanlı, Ceyhan'daki evinde kendisini ziyaret eden Başbakan ile yaptığı görüşmeyi ve cezaevi hatırasına anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanın gardiyanı İHA'ya konuştu

Başbakan Erdoğan'ın 1980 darbesi öncesinde, cezaevinde geçirdiği bir günlük sürede kendisine yardımcı olan Fehmi Kanlı geçen pazar günü kendisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a evinde dolma ve sarma ikram eden Kanlı, 33 yıl önceki geceyi şöyle anlattı:

"Ben o zamanlar cezaevinde askerken, Recep Tayyip Erdoğan ise yürüyüşten dolayı tutuklu olarak cezaevine geldi, öyle tanıştım. Gecenin geç saatlerinde gençlerle birlikte geldiğinde acıkmışlardır diye düşündüm çorbayı hazırlayıp götürdüm yediler. Biz şuna inanıyoruz, aile terbiyesi olarak gördüğümüz gibi 'İnsana insan olduğu için değer verilir.' Bizde aldığımız aile terbiyesiyle görevimizi yaptık."

Başbakanı evinde ağırlayıp eski günleri yad ettiklerini belirten Kanlı, "Çocuklarımın halını hatırını sordu, her anımda yanında olduğunu söyledi. Eşim Dudu ile konuştular muhabbetler ettiler. Eve geldiğinde çorba pişirdim, ancak tok olduğunu zamanın olmadığını ifade etti. Sadece sarma ve dolma yedi. Yıllar sonra başbakana bir sürpriz yapıp çorbayı önüne koyacaktım ama nasip olmadı. Yıllar öncesinde de gelirdi de siyasetten dolayı zaman bulamadığından gelemedi" diye konuştu.

Erdoğan'ı o zaman gördüğünde kanının kaynadığını, tanıştıklarını ve birbirlerini çok sevdiklerini söyleyen Kanlı, şöyle devam etti:

"Başbakan oldu. Büyük bir lider, Büyük bir ekonomist, büyük bir psikolog, büyük bir sosyolog, büyük bir devlet adamı ve bunu kanıtladı. Şimdi Türkiye daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyor. Eskiden olsa insanlar ıstırap içinde yaşardı. O zamanlar başbakan cezaevinde fazla durmadı ve çıktı. Bizim görüşmelerimiz çarşıya çıktığımızda ve izinlerde de görüşüyorduk. Erbakan zamanında başbakan Adana'ya geldiğinde gittim görüştüm. Yıllarca birbirimizle mektuplaştık. Birbirimizin hatırlarını sorar konuşurduk. 35 yıl sonra büyük dostum evime geliyor misafir oluyorsa mutluluk ve kıvanç verici bir şeydir. Sadece başbakan olduğu için değil insan olduğu için dostumdur. Ben dürüstlüğe ve samimiliğine önem veriyorum. Başbakan dürüst ve samimi olmazsa bu ülkeyi yönetemezdi"

Siyasetin içinde ve yerel bazda 40 yıllık bir siyasetçi olduğunu söyleyen Fehmi Kanlı, "Bir çok toplumun benim arkamda olduğunu her kesimin beni sevip saydığını çok iyi biliyorum. Benim köküm kömecim CHP'lidir. Ancak şu an CHP toplumu yönlendiremiyor. Toplumun ihtiyaçlarına karşılık veremiyor, sorunları çözmede projeler üretemiyor. Zaten üretse halk onu seçer. Tek çözüm AK Parti'dir. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan kendisini 3 dönem kanıtladı" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber