Eskişehir'de 'gençlerin istihdam edilebilirliği' projesi

Avusturya'nın en büyük sanayi kuruluşlarından RHI'nin Eskişehir'deki şirketi Magnezit A.Ş'nin desteği ve Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) katkısıyla ‘Gençlerin İstihdam Edilebilirliği' projesi hayata geçiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de 'gençlerin istihdam edilebilirliği' projesi

Projeyle Eskişehir'deki meslek lisesinde okuyan geçlerin sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda özel eğitim alarak sektöre kazandırılacağı ve proje kapsamında eğiticiler ve öğrenci ailelerinin kapsamlı bir eğitimden geçirileceği belirtildi.

Eskişehir Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen projenin açılış toplantısında konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, projeyi oda olarak desteklediklerini ifade ederek, "Projeye burada olan sanayicilerimiz, meslek lisesi okullarımız ve ilgili kurumlarda destek vermekte. Ancak bu projeyi kalben destekleyip Eskişehirli gençlerimize değer kazandırmamız gerek" dedi.

Projenin Eskişehir sanayisi için kalifiyeli insan kaynağı alanında önemli bir farkındalık ve kapasite oluşmasına katkı sağlayacağına da değinen Özaydemir, teknik eğitimin geliştirilmesi sanayi, okul, odalar, öğrenciler, veliler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla olabileceğini kaydetti.

Magnezit A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Bulur ise, şirketlerinin Eskişehir'den 45 ülkeye ihracat yaptığını ve Eskişehir'deki ihracat rakamlarında ilk sıralarda yer aldıklarını anlattı. Bulur, "45 ülkeye Eskişehir'in adını duyuruyoruz. Gönderdiğimiz ürünlerin üstünde Eskişehir adı yer alıyor. Merkez şirketimiz RHI, Avusturya Kalkınma Ajansı, Eskişehir Sanayi Odası, Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı Akreditasyon Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri A.Ş, Festo Şirketi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eskişehir'deki 3 meslek lisemizin katılımıyla yapacağımız bu projede şehrimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Özellikle ESO'nun konu için bize verdiği desteğe çok teşekkür ederiz. Onların desteği ve sanayicilerimizin yönlendirmesi ile proje hayat bulacak" diye konuştu.

Toplantı ilgililerle çeşitli fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber