Eğitim robotları işbaşında

Sakarya ,Fatih Koleji, çocuklara ,bilim ,teknolojiyi, Robotik ,Kulübünü, kurarak, okulda robot ,eğitim programına, başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim robotları işbaşında

Robotik Laboratuvarları ve kulüpleri ABD, Almanya, İngiltere, Japonya ve Kore gibi teknoloji devi ülkelerde kurularak öğrencilere yeni ufuklar açıyor. Bu kapsamda Sakarya Fatih Koleji de çocukların bilim dünyasında yeni ufuklara yelken açması için Robotik Kulübünü hayata geçirdi.

Sakarya Fatih Koleji Okul Müdürü Bayram Yayla yaptığı açıklamada, "Sakarya'da eğitimde birçok ilke imza attık. ZEM Eğitim Modeli, 3-D Eğitim Modeli, YİP Eğitim Modeli(yoğunlaştırılmış İngilizce Programı) bunlardan sadece birkaçı. Öğrencilerimize tasarım, programlama, problem çözme, dikkat artırma ve geleceğin robot tasarımlarını yapmaları için de robot kulübünü kurarak eğitime başladık" dedi.

Alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanan müfredatlarla ROBOTLAB "KIDSLAB" adı altında ABD, Kore ve Japonya'da uygulanan bir sistem olduğunu kaydeden Yayla, "Okulumuzda Temel Robotik eğitim ve İleri Robotik Eğitim olmak üzere iki alanda eğitimlerimiz olacak. Bu eğitim ve çalışmaların sonunda da öğrencilerimizle birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp okulumuzu, Sakarya'mızı ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dereceler kazanmayı hedefliyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber