Kamu kurumlarına özürlü kadrolarını doldurma zorunluluğu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü açığı bulunduğu sürece her yıl belli dönemlerde sınav yaparak özürlülere tahsis edilen boş kadroları doldurmakla zorunlu kılındı.

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan özürlü açığının her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya birkaçında sınav yapılarak doldurulması zorunlu tutuldu.

Yapılan düzenlemeyle sınav kuruluna diğer kamu kurum ve kuruluşlarından konuyla ilgili üye alınabilecek. Özürlüler için sınavlar, özür grupları ve ulaşılabilirlikleri gözönüne alınarak uygun ortamlarda yapılacak.

Daha önce, özürlü çalıştırmak zorunda olan kurum ve kuruluşlar, çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemekle yükümlü iken yönetmelikte yapılan değişiklikle tüm kamu kurum ve kuruluşları, çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmekle yükümlü kılındı.

BAŞARI LİSTESİ

Yapılan değişikliğe göre, sınavlarda alınacak puanlara göre başarı listesi oluşturulacak.

Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, her özür grubu ve öğrenim durumuna göre başarı sıralaması en yüksek puandan başlanarak kendi grubu içinde özür grupları ve öğrenim durumları itibarıyla başarı sıralaması cetveline göre ayrı ayrı düzenlenecek.

Duyurudaki her unvanlı kadro için talep edilen öğrenim durumları itibariyle, özür gruplarındaki başarı puanları da dikkate alınmak suretiyle son bir sıralama yapılarak sınav ilanında belirtilen boş kadro sayısı kadar aday başarılı sayılacak.

Yapılan başarı sıralamasında puanların eşitliği halinde bazı kriterler esas alınarak başarı listesi hazırlanacak. Aynı usulle boş kadro sayısı kadar yedek belirlenecek. Hazırlanan bu listeler sınav kurulu üyeleri ve başkanı tarafından imzalanacak ve kurum amirine teslim edilecek.

Müracaat edenlerin atamaları tamamlandıktan sonra duyuruda yer alan kadrolardan 2 yıl içerisinde istifa, ölüm, memuriyetten çekilme ve benzeri bir sebeple boşalma olması halinde veya kontenjan açığı bulunduğu sürece, başarı sıralaması takip edilmek şartıyla yedeklerden atama yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber