Erdoğan'dan kadrolaşma iddalarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"AK PARTİ OLARAK TEK SES İDDİASINDA DEĞİLİZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti olarak, tamamen dayatmayla, totaliter bir mantıkla, bir makineden çıkmış, tek yapı, tek ses... Böyle bir iddia içinde değiliz" dedi.

Erdoğan, "Bu kadro, spekülasyonlarla, aslı astarı olmayan iddialarla iş görmüyor. Bu hükümet, parti grubu, hizmet kadrosu istişaresini yapıyor, birlikte düşünüyor, milli iradesi adına birlikte karar veriyor" diye konuştu.

Herkesin her şeyi gayet iyi gördüğünü, halkın gerçekleri bizzat yaşadığını dile getiren Erdoğan, "Tutturmuşlar, cari açık, cari açık diye gidiyorlar... Cari açık, güçlü bir Türkiye için hiçbir zaman tehlike arz etmiyor. Biz bunu kontrolümüz altında götürüyoruz, götüreceğiz" dedi.

Milli gelire oranla borç stokuna değinen Erdoğan, "Bizden öncekiler, milli gelire oranla borçlarına baktıkları zaman fark ortaya çıkıyor" dedi. Erdoğan, göreve geldikleri zaman Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinin 20 milyar dolar olduğunu, bu rakamın şimdi 55 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

İşsizlik oranında mevsimsel şartlar sebebiyle düşüşler, çıkışlar yaşanabildiğini, ama işsizlik oranında devraldıkları oranın üstüne çıkmadıklarını söyleyen Erdoğan, her yıl ortalama 500 bin kişinin istihdama geldiğini, bu oranın yükselmediğini, bahar mevsimi öncesinde bu oranın daha da düşeceğini kaydetti.

Erdoğan, "Şüphesiz ki bu alanda da eksiğimiz var. Yani 'biz her şeyi yüzde 100 hallettik...' Bunun iddiası içinde olmadık. Çünkü elimizde sihirli bir değnek yok. 'Çoğu gitti, azı kaldı' dedik" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber