Özelleştirme karşıtı işçiler Uşak'a geldi

Muğla Yatağan'daki termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı eylem yaparak Ankara’ya giden grup Uşak’a geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özelleştirme karşıtı işçiler Uşak'a geldi

Muğla Yatağan'daki termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı eylem yaparak Ankara'ya giden grup Uşak'a geldi.

Uşak Belediyesi önüne gelen Türk-İş'in öncülüğündeki grubu, CHP, ÖDP, İP, HAK-İŞ, EMEP, ŞEKER-İŞ ve Uşak'ta bulunan çeşitli sendikalar karşıladı. Özelleştirme karşıtı eylemciler, İsmetpaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtına kadar slogan atarak yürüdü.

Anıt önünde yapılan basın açıklamasında, Yatağan'da özelleştirilmeye izin verilmeyeceği belirtildi. Maden işçilerinin başlattığı yürüyüşün Uşak'ın ardından Afyonkarahisar'da devam edeceği, perşembe günü de Ankara'da olunacağı ifade edildi.

Yatağan'dan Ankara'ya giden eylemci grup adına konuşan Tes-İş Başkanı Fatih Erçetin ise şöyle konuştu: "Hepimize doğrudan ya da dolaylı olarak iş ve ekmek kapısı olmuş, kamusal hizmetleriyle herkese faydası dokunmuş, Yatağan ve Milas ekonomilerinin iki can damarı, milli servetimiz Yatağan-Yeniköy- Kemerköy termik santralleri ve kömür ocaklarımız satışa çıkarılmıştır. Yaklaşık 6 aydır özelleştirme kararının her an çıkabileceği öngörüsü ile basın açıklamaları ve eylem yapmaktayız. Sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya Ankara'ya gidiyoruz. Sadece kamuda değil enerji sektöründe de taş üstünde taş bırakmamaya çalışan iktidar bu yanlıştan dönünceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bize verdiğiniz destek için Uşaklılara teşekkür ediyorum."

Açıklamaların ardından gruplar olaysız dağılırken, Yatağanlı eylemciler otobüsle Afyonkarahisar'a doğru yola çıktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber