Bakanlar 'chat'leşecek

Haber Giriş : 15 Mart 2006 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet icraatlarının yeterince anlatılamadığından yakınan Başbakan Erdoğan, bakanlara kişisel web sitesi kurma talimatı verdi.

Başbakan Erdoğan, bakanlara kişisel web sitesi kurarak, vatandaş ile birebir iletişim kurmaları talimatı verdi. Bakanlar, vatandaşlara bir ?tık' kadar yakın olacak.

Geçen hafta sonu yapılan Kızılcahamam Kampı'nda bazı milletvekilleri, hükümet icraatlarının halka anlatılmasında sıkıntı yaşadığını gündeme taşıdı. Medyanın icraatlara yeterince yer vermediğini iddia eden Erdoğan da, bu isteğe olumlu yaklaştı.

Başbakan, bakanlar hakkındaki iddialar ile icraatların daha iyi anlatılması için teknolojinin nimetlerinden de faydalanılmasını istedi ve halkla bire bir iletişim kurmanın en güzel yolunun internet olduğunu belirtti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kurduğu ?kemalunakitan.com.tr' sitesinin kısa süre içinde büyük yankı uyandırdığına işaret eden Başbakan, ?Vatandaşlar asılsız iddialar yerine belge ve bilgiye böylece ulaşabilecekler? uyarısında bulundu.

GÜNDE BİR SAAT

Bakanların her gün bir saatini bu işe ayırmasını isteyen Başbakan Erdoğan, ?Halktan gelen mesajlara yanıt verin. Günde bir saatinizi bu işe ayırırsanız yüzlerce vatandaşımızla bire bir ilişki kurmuş olursunuz. Böylece hem vatandaşın isteği yerine gelecek hem de vatandaşlar icraatlarımız hakkında bilgi sahibi olacak? dedi.

Başbakan'ın talimatı ile Türkiye'de bir ilk gerçekleşmiş olacak. Artık bakanlar bir ?tık' kadar vatandaşa yakın olacak. Kabinede şu anda internet aracılığı ile vatandaşlarla en iyi iletişimi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül kuruyor. Gül, ?abdullahgul.gen.tr' isimli sitesinde günün 24 saati vatandaşlar tarafından gönderilen mesajlar yayınlanıyor.

UNAKITAN DA KULLANIYOR

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da hakkındaki iddiaları çürütmek için çözüm yolunu sanal âlemde buldu. Kemal Unakıtan, kendi ismi ile kurduğu internet sitesinde hakkındaki iddialara belgeleri ile yanıt veriyor.

İstanbul Milletvekili Zeynep Armağan Uslu, AKİM, Alo 150 Başbakan'ın ardından bakanların internet siteleri aracılığı ile vatandaşla iletişim kurmasının çok önemli olduğunu belirtti. Uslu, ?Seçmen 7 gün 24 saat bakanlara ulaşabilecek. Bu hem vatandaş hem de bakanlar açısından anındalık sağlayacak. Aynı zamanda şeffaflık ve bakanların denetime açılmasını da sağlıyor. Uygulamayla demokrasinin kalitesi yükselecek? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber