TSK ve MİT'e Sayıştay denetimi

Haber Giriş : 15 Mart 2006 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay Kanun Tasarısı'yla ilgili komisyon raporunda, TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma'nın Sayıştay tarafından denetlenmesi hükmü yeraldı

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nca hazırlanan Sayıştay Kanun Tasarısı'yla ilgili alt komisyon raporunda, Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT, Emniyet, Jandarma'nın Sayıştay tarafından denetlenmesi hükmü yeraldı. Cumhurbaşkanlığı bu madde kapsamı dışında kalacak. Tasarıya göre, söz konusu kurum ve kuruluşların elinde bulunan taşınırların, kanun uyarınca yapılacak denetimi sonucunda hazırlanacak raporların kamuoyuna duyurulması; Bakanlar Kurulu'nca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenecek.

Tasarının yasalaşmasıyla birlikte Sayıştay, talep edilen konuyla sınırlı olmak kaydıyla denetimine tabi olup olmadığına bakılmaksızın özelleştirme, teşvik, borç ve kredi uygulamaları dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hesap ve işlemlerini denetleyebilecek. Kullanılan kamu kaynak ve imkanlarından yararlanma çerçevesinde her türlü kurum, kuruluş, fon, işletme, şirket, kooperatif, birlik, vakıf ve dernekler ile benzeri teşekküllerin hesap ve işlemleri de denetleme kapsamında olacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber