Kınalı keklik avcısına 9 bin 695 lira ceza

Kınalı keklik avcılığı yapan bir kişi suçüstü yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kınalı keklik avcısına 9 bin 695 lira ceza

VAN'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Van Gevaş Balaban Jandarma Asayiş Karakolu tarafından yapılan ortak operasyonda kınalı keklik avcılığı yapan bir kişi suçüstü yakalandı.

Kafesler içinde bulunan 25 kınalı keklik doğaya bırakılırken, gözaltına alınan kişiye 945 lira idari para cezası, 8 bin 750 lira da tazminat cezası verildi.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Balaban Jandarma komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kafes avcılığında kullanıldığı belirlenen bir kamyoneti takibe aldı. Kamyonet Balaban Jandarma komutanlığı yol kontrol noktasında durduruldu. Kamyonette yapılan aramada çuvallar içene konulmuş 5 kafeste 25 canlı kınalı keklik bulundu. Kınalı keklikler Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tekrar doğaya salındı. Gözaltına alınan araç sürücüsüne ise 945 lira idari para cezası ile 8 bin 750 liralık tazminat cezası uygulandı.

'KAFES AVCILIĞI KESİNLİKLE YASAK'

Kafes avcılığının kesinlikle yasak olduğunu belirten Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı şunları söyledi:

"Yapılan yol kontrollerinde, bir kişinin aracında 5 adet kafes içerisinde çuvallara konulmuş 25 canlı kınalı keklik ele geçirdik. Av dönemi her ne kadar kademeli olarak başlamış olsa da keklik avı henüz başlamadı. 4915 sayılı kara avcılığı kanununa göre kafes avcılığı kesinlikle yasaktır. Bu nedenle kaçak kafes avcılığı yapan kişiye şube müdürlüğümüz tarafından 945 lira idari para cezası, canlı olarak yakalamış olduğu 25 adet kınalı keklik için de 8 bin 750 lira tazminat bedeli cezası kesildi. Yakalanan keklikler de tekrar doğaya salındı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber