Eskişehir'de kan donduran olay öldürüp cesedi çeyiz sandığında yaktılar

Alınan bilgilere göre olay, 71 Evler Mahallesi Akartürk Sokak'ta 2008 yılının Temmuz ayında meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de kan donduran olay öldürüp cesedi çeyiz sandığında yaktılar

Alınan bilgilere göre olay, 71 Evler Mahallesi Akartürk Sokak'ta 2008 yılının Temmuz ayında meydana geldi. İddialara göre eşinden boşanmış olan bir çocuk babası Fatih Pesen anne ve babasıyla aynı evde kalmaya başladı. Evlenmek vaadiyle eve genç kızları getirdiği, uyuşturucu madde kullandığı, aldığı eşyaların parasını ödemeyip sürekli borç yaptığı öne sürülen Fatih Pesen ile aynı evde kaldığı kardeşi Ali Pesen arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Ali Pesen anne ve babasının gözleri önünde ağabeyi Fatih Pesen'e av tüfeğiyle ateş etti. Fatih Pesen başına isabet eden domuz kurşunuyla olay yerinde öldü.

YAKIP,KAYIP MÜRACAATINDA BULUNDULAR

İddiaya göre belediyeden işçi emeklisi olan baba Yusuf Pesen, anne Havva Pesen ile olayı gerçekleştiren Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada temizlik işçisi olarak çalışan evli bir çocuk babası Ali Pesen, ölen Fatih Pesen'in cesedini önce bir kilime sardı, daha sonra çeyiz sandığının içerisine koydu. Baba, anne ve kardeş geceleyin çeyiz sandığını tek katlı evlerinin karşısındaki boş araziye götürdü. Sandığın üzerine çabuk yanması için yorgan konuldu ve bidonla bir akaryakıt istasyonundan alınan benzin üzerine dökülerek yakıldı.

Pesen ailesi yanarak parçalanmış ceset parçalarının bir kısmını evlerinin bahçesine gömdü, bir kısmını da el arabasına konularak Porsuk Çayı'na attı. Aile daha sonra Kurtuluş Polis Merkezi'ne giderek Fatih Pesen'in kayıp olduğunu bildirdi.

AİLENİNİN KAYGISIZ KALMASI POLİSİ ŞÜPHELENDİRDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 2008 yılında kayıp başvurusu yaptıktan sonra bir daha polise gitmeyerek olaya Kaygısız kalan ailenin durumundan şüphelendi. Kurulan özel polis ekibi olayla ilgili çalışma başlattı.

EVLEMEK VAADİYLE EVE GENÇ KIZLARI GİTİRİYORDU

Yapılan çalışmalar ve teknik takip sonucunda Ali Pesen, annesi Havva Pesen ve babası Yusuf Pesen gözaltına alındı. Ali Pesen, cinayet olayını itiraf ederek ağabeyi Fatih'in boşandıktan sonra eve genç kızları evlenme vaadiyle kandırarak getirdiğini, anne babasını rahatsız ettiğini, bu konuda ağabeyini sık sık uyardığını, ancak dinlemediğini, olay günü yine kız meselesi yüzünden tartıştıklarını, av tüfeğini alarak ağabeyinin kafasına tek el ateş ettiğini söyledi.

ANNE VE BABASI YARDIM ETTİ

Ali Pesen bu olayın anne ve babasının yanında iken gerçekleştiğini, öldürdüğü ağabeyini annesinin yardımı ile çeyiz sandığına koyarak babasının yardımı ile de evlerinin dışındaki boş araziye taşıyarak ağabeyinin cesedini orada yaktığını, ufak parçalarını gömdüğünü geriye kalan kemik parçalarını bir poşete koyarak Porsuk Çayı'na attığını, daha sonra annesinin Kurtuluş Polis Merkezi Amirliğine giderek kayıp müracaatında bulunduklarını anlattı.

EVİN BAHÇESİNE GÖMÜLEN CESET PARÇALARI BULUNDU

Polisler, Ali Pesen'in ifadeleri doğrultusunda evin bahçesinde 20 metre karelik alanda bir metre derinliğinde iş makinesiyle kazı yaptırdı. Buradan çıkan topraklar elendi. Evin bahçesindeki kazı çalışmalarında öldürülen Fatih Pesen'e olduğu belirtilen kemik parçaları, elbise parçaları, öldüğünde sarıldığı kilim parçaları, içine konularak yakıldığı sandık parçaları bulundu.

DALGIÇ POLİSLER Porsuk ÇAYI'NDA ARAMA YAPTI

Polisler cesedin diğer parçalarının atıldığı Porsuk Çayı'nda arama yapılması için de Emniyet Genel Müdürlüğü Su altı Grup Amirliği'nden ekip talep edildi. Eskişehir'e gelen dalgıç polisler şüpheli Ali Pesn'in gösterdiği yerin yakınında poşet ve yanmış kemik parçaları buldu. bulunan parçaların otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

Gözaltına alınan Ali Pesen ile babası Yusuf Pesen ve annesi Havva Pesen yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber