Otogarda bayram yoğunluğu/ Video

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda ve yollarda yoğunluk oluşturmaya başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda ve yollarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Kesintisiz yolcu ve otobüs sirkülasyonunun yaşandığı otogarda, bayram dolayısıyla şehir dışına gitmek isteyen birçok kişi, yola çıktı.

Akşam saatlerinden itibaren yoğunluğun artması beklenen otogarda, yolcular otobüslerinin hareket saatini beklerken, bazı vatandaşlar da bilet bulamamanın telaşını yaşıyor. Otobüs firmaları, ek seferlerle yolcuların talebi karşılamaya çalışıyor.

Karayollarında da trafik yoğunluğu dikkati çekerken, Fatih Sultan Mehmet Köpüsü'ndeki gişelerde ve köprü üzerinde araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

- "365 gün 24 saat çalışan bir sektörüz"

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğunluğunun 5 Ekim'den itibaren başladığını belirterek, bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla vatandaşların memleketlerine ve tatil yörelerine gitmek istediğini söyledi.

Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda otobüslerle 10 milyon yolcunun seyahat ettiğini ifade ederek, "Yolcu sayısının bu bayram 15 milyona çıkağını tahmin ediyoruz. Bu da yaklaşık 250-300 milyon dolarlık bayram ekonomisi yaratacak" dedi.

Vatandaşların yollarda kalmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucu turizm grubunda çalışan D-2 belgeli yaklaşık 1500 otobüsün de sefer yapacağını aktaran Erdoğan, "Bizim de D-1 belgeli 8 bin 500 civarında otobüsümüz var. Toplam 10 bin otobüsle günlük 20 bin sefer yaparak yaklaşık 1 milyon insanı taşıyarak hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, ek seferlerin bugün itibaren başladığını ve tatil boyunca devam edeceğini dile getirerek, firmaların kapasitelerine göre ek sefer düzenledikleri kaydetti.

Otogardan kalkan otobüs şirketlerini tercih eden vatandaşların mutlaka bilet bulacağını belirten Erdoğan, "365 gün 24 saat çalışan bir sektörüz. Türkiye'de seyahat etme özürlüğü varsa bunun sahibi de otobüsçülerdir diyebiliriz" dedi.

Erdoğan, her bayram olduğu gibi biletlere zam yapıldığı yönünde algı olduğuna işaret ederek, firmaların 3-4 yıl önceki fiyatlarla çalıştığını, Ramazan Bayramı'ndaki fiyatlarla taşıma yaptıklarını sözlerine ekledi.

- "Can güvenliğine dikkat ediyoruz"

Otobüs şoförü Kubilay Köklü de bayram yoğunluğu yaşandığını belirterek, "Her bayram olduğu gibi bu bayramda da öncelikle can ve mal güvenliğine dikkat ederek yolcuları gidecekleri yere ulaştırmanın telaşı içindeyiz" dedi.

Günlük 9 saat araç kullanma hakları olduğunu, otobüsü 2 şoförün dönüşümlü kullandığını anlatan Köklü, trafiğin yolculara da rahatsızlık verdiğini, yolcu memnuniyetini düşünerek ulaşımı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber