'Düğünümüz var' diye kiralayıp Suriye'de satmışlar

Adana'da oto kiralama firmalarından sahte kimlik ve ehliyetle kiralanan araçları Suriye'de satan 8 kişilik çete çökertildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Düğünümüz var' diye kiralayıp Suriye'de satmışlar

Sorguya alınan çetenin elemanı Ayşe S.'nin kiralama firmasını telefonla arayarak görevlilere, "Düğünümüz var, gösterişli bir otomobil kiralamak istiyorum" diyerek pazarlık yaptığı belirlendi.

Adana'da polis, kent merkezindeki bazı oto kiralama firmalarından sahte kimlik ve ehliyetle otomobil kiralayan kişilerin ortada kaybolduğu bilgisi üzerine harekete geçti. 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çete lideri olduğu ileri sürülen Bostan A. (33) ile Yılmaz S. (39), Kerim S. (41), Selçuk Ş. (30), Yasin Ç. (29), Mehmet Y. (22), Fecir Z. (41) ve Ayşe S. (38), 9 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınla yakalandı. Şebekenin satmaya hazırlandığı kiralık 5 otomobile de el konuldu.

Sorguya alınan çetenin elemanı Ayşe S.'nin kiralama firmasını telefonla arayarak görevlilere, "Düğünümüz var, gösterişli bir otomobil kiralamak istiyorum" diyerek pazarlık yaptığı, ardından çete üyelerinin söz konusu işlerine giderek sahte kimlik ve ehliyetle işlemleri yaptırdığı ortaya çıktı. Şüphelilerin bu şekilde kiraladıkları 12 otomobili de kaçak yollarla götürdükleri Suriye, İran ve Irak'ta sattıkları anlaşıldı.

Şüpheliler ifadelerinin ardından, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla adliye sevk edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber