Yerköy'de öğrencilere kitap seti hediye edildi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyetlerine devam eden Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçede bulunan 8. sınıf öğrencilerine kaynak kitap hediye etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerköy'de öğrencilere kitap seti hediye edildi

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde faaliyetlerine devam eden Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçede bulunan 8. sınıf öğrencilerine kaynak kitap hediye etti.

Kitap seti dağıtımıyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Bahattin Karabulut, "İlçemizde bulunan 8.sınıf öğrencilerimiz bu yıl değişen bir sistemle ortaöğretime geçiş sınavına girecekler. Bu yeni sistemde Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce olmak üzere altı dersten birinci ve ikinci dönem birer tane merkezi yazılı sınav yapılacak. Biz de dernek olarak bu altı dersten konu anlatımlı kitapları tespit ederek, set oluşturup, dershaneye gitme imkanı bulamayan veya bu kitapları alma imkanı olmayan öğrencilerimize hediye etmeyi uygun gördük" dedi.

Bu yıl imkanlar dahilinde 20 kitap seti hediye edebildiklerini ifade eden Karabulut, "Umarım bu sayıyı ilerleyen zamanlarda daha da arttırırız. Ayrıca öğrencilerimize sadece kitap hediye etmeyi değil onlara Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açtığımız Fetih Gençlik Merkezi'mizde ücretsiz kurslarda vermeyi düşünüyoruz. 8. sınıf öğrencilerine verilmek üzere dernek yöneticilerimiz tarafından okul idarecilerine teslim edilen kitap setleri inşallah amacına ulaşır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber